Nieuws

Ontdek ons programma van activiteiten op onze website Bep-entreprises.be (in Frans)

 • Inhuldiging van L'Oeuf d'Or in La Houssaie, van Cosmétologie Spinée in Beauraing en van Atelier Nihoul in Fernelmont

  De eerste bedrijven vieren hun vestiging in de nieuwe bedrijvenparken van La Houssaie en Beauraing.

  Lees meer
 • Het Vlaamse BVI.BE bouwt een KMO-park uit in Floreffe

  BVI.BE zette een nieuw park op de sporen in de gemeente Floreffe. Het zal 30 units omvatten (van 144 m2 tot 1.650 m2) voor opslag en productie. De oppervlakken kunnen gecombineerd worden met enkele kantoorruimtes en een professionele showroom en tegelijk een optimaal beheer van de collectieve zones. Het KMO-park tussen Namen en Charleroi zal op termijn 24.000 m² in verkoop hebben. In Vlaanderen is dit concept intussen al goed ingeburgerd.

  Lees meer
 • Gezondere garnalen op uw bord, dankzij Artechno in Crealys®

  Artechno is een bedrijf dat gevestigd is in het wetenschapspark Crealys®. Zijn kernactiviteit draait rond kwaliteit, voedselveiligheid en de weerstand tegen ziektes bij mensen, dieren en planten. Het bedrijf verwelkomde een afvaardiging uit Vietnam, een belangrijke partner in de toepassingen die vooral verband houden met de garnaalkweek. Op deze markt van formaat helpt Artechno om het gebruik van antibiotica en chemische producten in de aquacultuur terug te dringen.

  Lees meer
 • Achtste editie van het KIKK Festival: 25.000 bezoekers in Namen!

  Het populair en internationaal succes van het KIKK festival neemt jaar na jaar toe en deze achtste editie was werkelijk een topper. Dat geldt zowel voor het aantal deelnemers (25.000 personen) als voor de lezingen, de voorstelling van de technologieën, de zakelijke afspraken, enz. Ook de openstelling voor het grote publiek was een schot in de roos met KIKK in Town, dat de stad Namen vier dagen lang deed bruisen. Digitaal Wallonië, dat is in Namen te doen!

  Lees meer
 • Weer een primeur voor Crealys®

  Willy Borsus, Minister-President van Wallonië, en Jean-Luc Crucke, Waals Minister van Energie, huldigden de eerste windmolen van EDF Luminus in een Waals bedrijvenpark in. Het gaat om een molen op het terrein van Fri-Pharma in Crealys®, die het belangrijkste logistiek vaccincentrum van GSK moet aandrijven.

  Lees meer
 • In Namen gaan we samen de digitale uitdagingen aan!

  In het kader van de Naamse creatieve hub TRAKK, het KIKK Festival (van 1 tot 4 november 2018) en ruimer nog, de kansen die de digitale wereld biedt, stelt de UNamur zich open op en toont zich volop bereid om samen te werken met de economische actoren. De universiteit organiseert trouwens een reeks inspirerende lezingen. Kom er zeker uw voordeel mee doen!

  Lees meer
 • Silver Economy in Wallonië: een balans

  Het BEP bouwt een nieuw bedrijvenpark uit op 13 hectare in Bouge. De keuze viel op het thema van de gezondheid, en meer bepaald producten en diensten die inspelen op de vergrijzing van de bevolking (zilveren economie).

  Lees meer
 • Nieuwe bedrijven in het @trium van Crealys®. Kom er ook bij!

  De bedrijven Stratenet, Poush en U, die actief zijn in de digitale sector, betrekken lokalen in het gebouw @trium van het wetenschapspark Crealys.

  Lees meer