Nieuws

Goed nieuws: bedrijven blijven investeren in Ecolys®

Cafés Delahaut à Ecolys - copyright BSolutions

Nadat onder andere CBlue, Solar Concept en Florisol hen vorig jaar voorgingen, zijn het vandaag Cafés Delahaut en Carlier Bois die de laatste hand leggen aan hun werf in het bedrijvenpark Ecolys®. Het eerste bedrijf heeft er een nieuwe vestiging, het tweede was toe aan een uitbreiding. 

Ondertussen rondt BEP Expansion économique de werken af aan het doorgangsgebouw (met tijdelijke bedrijfsruimte) Gamma, dat vanaf april volgend jaar te huur zal zijn.

De Vlaamse groep Defrancq is dan weer van start gegaan met haar Waalse vestiging op het terrein van Ecolys®. 

En dat is nog niet alles: bijna 25 andere bedrijven hebben al een dossier ingediend om ruimte te kopen in Ecolys®!

Cafés Delahaut & CARLIER BOIS

Deze twee indrukwekkende gebouwen werden in 2020 gezet door Cobelba, aan de ingang van Ecolys®.

Het bedrijf Cafés Delahaut staat bekend om zijn koffiebranderij en -degustatie en zijn espressomachines. Na de zomer van 2020 betrok het bedrijf zijn nieuwe locatie. Het mooie, architecturale gebouw werd ontworpen door de bureaus QBrik en BSolutions, met oog voor duurzaamheid (onder andere warmterecuperatie). Het beschikt over een lange degustatiebar en een school voor barista’s waar bezoekers welkom zijn, net als een koffiebranderij. En ja, het resultaat mag er zijn! Zeker voor het twintigtal medewerkers die er elke dag het beste van zichzelf geven. 

Reportage Waldorado

Carlier Bois uit Namen is dé specialist in alles wat met hout te maken heeft. Zijn afdeling ‘Professionals’ was al gedeeltelijk verhuisd van het stadscentrum naar Ecolys® en in 2020 werd de site sterk uitgebreid: dankzij een investering van 11 miljoen euro komen er drie extra hallen bij. Die worden binnenkort in gebruik genomen om klanten te ontvangen, zaken te doen en grote hoeveelheden materiaal te stockeren. De site is goed voor ongeveer veertig jobs.

Meer info over dit gebouw

Gamma: voor wie op zoek is naar tijdelijke bedrijfsruimte

Dit gebouw voor tijdelijke bedrijfsruimte zal vanaf het voorjaar als springplank dienen voor jonge startende ondernemingen, die er tijdelijk onderdak zullen vinden.

Het bestaat uit 3 modules van elk ongeveer 250 m², inclusief een klein kantoor. Een sectionale poort geeft toegang tot elke hal. Eén ervan is gedeeltelijk aangepast aan de voedingsmiddelenindustrie.

 Het modelgebouw van de Cluster Eco-construction

Zoals we in juli 2020 al aankondigden, zal de Cluster Eco-construction, de Waalse organisatie rond milieuvriendelijk bouwen, binnenkort haar nieuwe administratieve zetel in het bedrijvenpark Ecolys® vestigen. Het gebouw wordt opgetrokken naast de nieuwe tijdelijke bedrijfsruimte van het BEP. Het wordt momenteel gebouwd in de werkplaatsen van het houtskeletbouwbedrijf Mobic en zal vervolgens aangeleverd worden met vrachtwagens. De voorlopige oplevering is verwacht voor mei 2021.

Defrancq: een VLAAMSE investeerder

In mei kocht de groep DEFRANCQ uit HOOGLEDE ook een terrein van ongeveer 1 hectare. De groep investeert er € 6.000.000,00 in de oprichting van een centraal logistiek centrum voor Wallonië. Het gebouw zal gebruikt worden voor de opslag van en groothandel in materialen (vooral voor daken en gevels), de distributie ervan naar andere Waalse centra en de productie van speciale metalen onderdelen. Er zullen minstens 15 voltijdse equivalenten aan de slag kunnen bij DEFRANCQ bouwspecialiteiten NV.

De groep stelt meer dan 150 werknemers te werk in zijn 20 filialen, die bijna uitsluitend werken voor professionals uit de sector, namelijk dakdekkers (plus twee filialen in Nederland).

Sinds 1989 maakt DEFRANCQ goten, afvoerbuizen, goothaken en ander toebehoren voor daken in zink en koper. Jaar na jaar heeft de onderneming haar productiecapaciteit opgedreven en haar assortiment verder uitgebreid.

Het bedrijf opende een verkooppunt in Frankrijk onder de naam MCP Defrancq® (Matériaux Construction Pliage). Het aantal vestigingen van Defrancq® in België en Frankrijk nam snel toe, en sinds 1995 werden er ook enkele geopend in Nederland.

De overname van het bedrijf Georges Luypaert BVBA in 2013 betekende een aanzienlijke meerwaarde dankzij de ligging van de drie filialen in Sint-Pieters-Leeuw, Court-Saint-Etienne en in het centrum van Brussel.

De meest recente overname van de lokale distributeur Nokerman in Marcinelle (Charleroi) werd in 2017 afgerond. Daarna richtte het bedrijf zich op een nieuw project in de provincie Luxemburg én natuurlijk op de oprichting van dit centrale complex in Ecolys®.

Met de steun van het BEP

Alle bedrijven konden rekenen op begeleiding dankzij de diensten van het BEP in de verschillende fasen van hun project, zoals het verkrijgen van vergunningen, een doorverwijzing naar telecomoperatoren, netwerkbeheerders, enz. Daarnaast werden sommigen ook begeleid in hun zoektocht naar financiering en premies, een koolstofarme aanpak en zelfs bij hun projectbeheer voor de Cluster Eco-construction.

Ook u kunt bij ons terecht om uw project in Namen uit te bouwen. Contacteer ons!

Zich vestigen in Namen

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.