Nieuws

Ontdek ons programma van activiteiten op onze website Bep-entreprises.be (in Frans)

 • DIE NAAMSE TECHNOLOGISCHE BEDRIJVEN DIE HET VERSCHIL MAKEN

  Deze Naamse bedrijven bieden efficiënte oplossingen in de huidige crisistijden. Het gaat van sneltests tot ontsmettingssystemen, langs meer zelfredzaamheid van personen in onder meer ziekenhuizen ... Volg deze vernieuwers die nooit bij de pakken blijven zitten en eens te meer hun dynamisme bewijzen.

  Lees meer
 • OP ZOEK NAAR GEMENGDE GEBOUWEN IN CREALYS?

  Op 14 september startten de werken voor de bouw van een gemengd complex van hallen en kantoren voor innovatieve bedrijven die geen tijd willen besteden aan het ontwerp en de uitbouw van specifieke infrastructuur, maar eerder willen steunen op promotoren wiens vak het is.

  Lees meer
 • ROMBOUTS VESTIGT ZICH IN MECALYS

  Mecalys is weer een vestiging rijker: het koffiebedrijf Rombouts legt momenteel de laatste hand aan de bouw van een logistiek centrum voor zijn horecaklanten, in de gemeente Fernelmont. Het bedrijf kon partij trekken van de gepersonaliseerde service van het BEP, van bij de keuze van het park voor de uitoefening van de activiteit, tot de contacten met de beheerders van de nutsvoorzieningen om de administratieve formaliteiten vlotter af te handelen.

  Lees meer
 • FERNELMONT: EEN FABRIEK 4.0 VOOR DE HENNEPBLOKKEN VAN ISOHEMP

  De grootste nationale producent van isolerende blokken op basis van hennepbeton, IsoHemp (Fernelmont/Namur), biedt een innovatief product van hoge kwaliteit aan, via zijn industriële prefabricage en zijn milieuvriendelijke kenmerken. Het bedrijf investeert momenteel in een nieuwe fabriek die in 2021 in gebruik wordt genomen en gebaseerd is op de principes van de industrie 4.0: sensoren, ERP, robots en cobots.

  Lees meer
 • DE CLUSTER ECO-CONSTRUCTION BINNENKORT IN ECOLYS®

  De Cluster Eco-construction, de Waalse organisatie rond milieuvriendelijk bouwen, vestigt binnenkort haar nieuwe administratieve zetel in het bedrijvenpark Ecolys®. Momenteel loopt de fabricage van het prototype in de werkplaatsen van het houtskeletbouwbedrijf Mobic. De bouwtechniek en de materialen zullen allemaal milieuvriendelijk zijn, dankzij een met stro geïsoleerde houtstructuur.

  Lees meer
 • AFSTAND HOUDEN DANKZIJ EEN NAAMS BEDRIJF

  CGEOS Creative Geosensing BVBA, een Naams bedrijf met unieke deskundigheid in geometrische, topografische en industriële metingen, maar ook op het stuk van indoor plaatsbepaling, biedt ons deze oplossing: een UWB-tag op een armband, met voeding van een ingebouwde batterij die lang meegaat (12 uur). Dit partnerschap werd gesloten tussen CGEOS Creative Geosensing BVBA en Nanjing Woxu Wireless, om deze intelligente armband uit te werken, de vrucht van samenwerking tussen deze twee provincies.

  Lees meer
 • EEN TOEKOMSTIGE INNOVATIEWIJK IN SALZINNES

  BEP Expansion Economique kocht onlangs vier gebouwen die de Provincie Namen te koop stelde. Ze liggen vlak bij de creatieve hub TRAKK en zullen het met hun extra 6300m² mogelijk maken om een heuse innovatiewijk te ontwikkelen. Op de site is een gemengd project gepland van voornamelijk kantoren, maar ook woongelegenheid, vergaderzalen, parkeerplaatsen en gezellige ontmoetingsruimtes, in een publiek-privaat partnerschap en voor een welbepaalde doelgroep, in een koppeling van jeugd en creativiteit.

  Lees meer
 • Dwelling is coming...

  Dwelling vestigt zich in Mecalys. Dit bedrijf bouwt passiefhuizen en sleutelklare villa's uit massief hout, in een modern ontwerp. Het past Cross Laminated Timber (CLT of kruislaaghout) toe, een natuurlijk bouwsysteem van tegen elkaar gelijmde houtlagen dat het onder meer mogelijk maakt om vlotjes de normen voor passiefwoningen of nulenergiehuizen te halen. Alweer een mooi project om op de kroon van het Ardense park te steken.

  Lees meer