Nieuws

 • Andenne: 2 importants investissements fêtés ce 14 mai

  (FR) Glutton® Cleaning Machines a investi 8,5 millions d’euros pour cette nouvelle usine de 7000 m² à Andenne, sur le parc d'activité économique Mecalys, ce qui lui permet de doubler sa capacité de production des célèbres aspirateurs de déchets urbains, présents dans 6000 villes de 70 pays différents. Ce sont près d’une vingtaine d’autres entreprises qui sont en cours d’implantation sur ce même parc!

  Lees meer
 • SILVER ECONOMY: EEN BEGELEIDINGSPROGRAMMA VOOR UW PROJECTEN

  Het hele jaar door, de BEP stelt verschillende gebeurtenissen in verband met de zilveren economie.

  Lees meer
 • Ook de luchtvaart NEEMT EEN HOGE VLUCHT IN NAMEN

  Het is aan de Aerodroom van Temploux dat Sonaca vliegtuigen, dochteronderneming van Sonaca, assembleer de enige Belgische vlak, door het creëren van 40 banen.

  Lees meer
 • (FR) Le secteur de la chimie est bien présent en Province de Namur

  (FR) L’entreprise chimique Inovyn vient de dévoiler un plan d’investissement de 100 millions d’euros sur son site de Jemeppe-sur-Sambre (province de Namur). C'est la plus importante unité de production du groupe. L'emploi y est de près de 500 personnes, des recrutements étant prévus.

  Lees meer
 • Inhuldiging van L'Oeuf d'Or in La Houssaie, van Cosmétologie Spinée in Beauraing en van Atelier Nihoul in Fernelmont

  De eerste bedrijven vieren hun vestiging in de nieuwe bedrijvenparken van La Houssaie en Beauraing.

  Lees meer
 • Het Vlaamse BVI.BE bouwt een KMO-park uit in Floreffe

  BVI.BE zette een nieuw park op de sporen in de gemeente Floreffe. Het zal 30 units omvatten (van 144 m2 tot 1.650 m2) voor opslag en productie. De oppervlakken kunnen gecombineerd worden met enkele kantoorruimtes en een professionele showroom en tegelijk een optimaal beheer van de collectieve zones. Het KMO-park tussen Namen en Charleroi zal op termijn 24.000 m² in verkoop hebben. In Vlaanderen is dit concept intussen al goed ingeburgerd.

  Lees meer
 • Gezondere garnalen op uw bord, dankzij Artechno in Crealys®

  Artechno is een bedrijf dat gevestigd is in het wetenschapspark Crealys®. Zijn kernactiviteit draait rond kwaliteit, voedselveiligheid en de weerstand tegen ziektes bij mensen, dieren en planten. Het bedrijf verwelkomde een afvaardiging uit Vietnam, een belangrijke partner in de toepassingen die vooral verband houden met de garnaalkweek. Op deze markt van formaat helpt Artechno om het gebruik van antibiotica en chemische producten in de aquacultuur terug te dringen.

  Lees meer
 • Achtste editie van het KIKK Festival: 25.000 bezoekers in Namen!

  Het populair en internationaal succes van het KIKK festival neemt jaar na jaar toe en deze achtste editie was werkelijk een topper. Dat geldt zowel voor het aantal deelnemers (25.000 personen) als voor de lezingen, de voorstelling van de technologieën, de zakelijke afspraken, enz. Ook de openstelling voor het grote publiek was een schot in de roos met KIKK in Town, dat de stad Namen vier dagen lang deed bruisen. Digitaal Wallonië, dat is in Namen te doen!

  Lees meer