De provincie Namen in cijfers

 • 1400
  KMO’s EN HEEL KLEINE ONDERNEMINGEN IN DE PARKEN NAMEN
 • 35
  BEDRIJVENZONES
 • 1300
  ONDERZOEKERS
 • 66
  CONTACTEN MET BUITENLANDSE INVESTEERDERS
 • 2
  UNIVERSITEITEN

Waar kan je je vestigen?

ONZE BEDRIJVENZONES

Het BEP beschikt over 34 bedrijvenzones, wat neerkomt op 1.300 hectare met 1.350 ondernemingen en 15.000 werknemers.

Lees meer

ONZE ONDERNEMINGEN

Incubatoren, gemeenschappelijke halls, opdeelbare kantoren, op basis van abonnement toegankelijke ruimten,  FabLab,  LivingLab enz. Hoe groot of hoe klein je onderneming ook is en in welke sector ze ook actief mag zijn, we begeleiden je in je zoektocht naar een plaats om je project te vestigen.

Lees meer

Ze hebben er allemaal voor gezorgd!

 • GLUTTON®, a new generation of vacuum cleaners and investments in MECALYS®

  (FR) Glutton a acquis un terrain de deux hectares situé dans le parc d’activité Mecalys® pour y construire un nouveau bâtiment. Glutton compte y accueillir sa clientèle mondiale et veut faire de ce bâtiment une vraie carte de visite, notamment par ses aspects environnemental et durable.

 • ACTIBEL INVESTEERT MASSAAL IN ECOLYS

  Paul de Sauvage, Actibel CEO

  Dit ambitieuze project « Business Center Actibel ECOLYS » bij de ingang van de economische bedrijvenzone Ecolys, op een terrein van meer dan 3 ha, bestaat uit een multifunctioneel gebouw van 30.900m² .

 • BELGIAN VOLITION KOOS VOOR CREALYS

  Gaetan Michel PhD, CEO

  De vertegenwoordigers van VOLITION RX (USA), beursgenoteerd in New York, waaronder Cameron Reynolds, Voorzitter en CEO, en Singapore Volition (oorspronkelijke moedermaatschappij) steunden het opstarten van hun dochter die vanuit Wallonië de volledige operationele ontwikkeling van de groep verzorgt. Ze zijn het allemaal eens over het positieve imago van de Waalse Biotechsector in het buitenland.

News

Alles zien
 • DIE NAAMSE TECHNOLOGISCHE BEDRIJVEN DIE HET VERSCHIL MAKEN

  Deze Naamse bedrijven bieden efficiënte oplossingen in de huidige crisistijden. Het gaat van sneltests tot ontsmettingssystemen, langs meer zelfredzaamheid van personen in onder meer ziekenhuizen ... Volg deze vernieuwers die nooit bij de pakken blijven zitten en eens te meer hun dynamisme bewijzen.
 • OP ZOEK NAAR GEMENGDE GEBOUWEN IN CREALYS?

  Op 14 september startten de werken voor de bouw van een gemengd complex van hallen en kantoren voor innovatieve bedrijven die geen tijd willen besteden aan het ontwerp en de uitbouw van specifieke infrastructuur, maar eerder willen steunen op promotoren wiens vak het is.
 • ROMBOUTS VESTIGT ZICH IN MECALYS

  Mecalys is weer een vestiging rijker: het koffiebedrijf Rombouts legt momenteel de laatste hand aan de bouw van een logistiek centrum voor zijn horecaklanten, in de gemeente Fernelmont. Het bedrijf kon partij trekken van de gepersonaliseerde service van het BEP, van bij de keuze van het park voor de uitoefening van de activiteit, tot de contacten met de beheerders van de nutsvoorzieningen om de administratieve formaliteiten vlotter af te handelen.
 • FERNELMONT: EEN FABRIEK 4.0 VOOR DE HENNEPBLOKKEN VAN ISOHEMP

  De grootste nationale producent van isolerende blokken op basis van hennepbeton, IsoHemp (Fernelmont/Namur), biedt een innovatief product van hoge kwaliteit aan, via zijn industriële prefabricage en zijn milieuvriendelijke kenmerken. Het bedrijf investeert momenteel in een nieuwe fabriek die in 2021 in gebruik wordt genomen en gebaseerd is op de principes van de industrie 4.0: sensoren, ERP, robots en cobots.
 • DE CLUSTER ECO-CONSTRUCTION BINNENKORT IN ECOLYS®

  De Cluster Eco-construction, de Waalse organisatie rond milieuvriendelijk bouwen, vestigt binnenkort haar nieuwe administratieve zetel in het bedrijvenpark Ecolys®. Momenteel loopt de fabricage van het prototype in de werkplaatsen van het houtskeletbouwbedrijf Mobic. De bouwtechniek en de materialen zullen allemaal milieuvriendelijk zijn, dankzij een met stro geïsoleerde houtstructuur.
 • AFSTAND HOUDEN DANKZIJ EEN NAAMS BEDRIJF

  CGEOS Creative Geosensing BVBA, een Naams bedrijf met unieke deskundigheid in geometrische, topografische en industriële metingen, maar ook op het stuk van indoor plaatsbepaling, biedt ons deze oplossing: een UWB-tag op een armband, met voeding van een ingebouwde batterij die lang meegaat (12 uur). Dit partnerschap werd gesloten tussen CGEOS Creative Geosensing BVBA en Nanjing Woxu Wireless, om deze intelligente armband uit te werken, de vrucht van samenwerking tussen deze twee provincies.

Een vraag, een verzoek?
Contacteer ons!

Les champs marqués d'un * sont requis.