De provincie Namen in cijfers

 • 1400
  KMO’s EN HEEL KLEINE ONDERNEMINGEN IN DE PARKEN NAMEN
 • 36
  BEDRIJVENZONES
 • 1300
  ONDERZOEKERS
 • 37
  CONTACTEN MET BUITENLANDSE INVESTEERDERS
 • 2
  UNIVERSITEITEN

Waar kan je je vestigen?

ONZE BEDRIJVENZONES

Het BEP beschikt over 34 bedrijvenzones, wat neerkomt op 1.300 hectare met 1.350 ondernemingen en 15.000 werknemers.

Lees meer

ONZE ONDERNEMINGEN

Incubatoren, gemeenschappelijke halls, opdeelbare kantoren, op basis van abonnement toegankelijke ruimten,  FabLab,  LivingLab enz. Hoe groot of hoe klein je onderneming ook is en in welke sector ze ook actief mag zijn, we begeleiden je in je zoektocht naar een plaats om je project te vestigen.

Lees meer

Ze hebben er allemaal voor gezorgd!

 • GLUTTON®, a new generation of vacuum cleaners and investments in MECALYS®

  (FR) Glutton a acquis un terrain de deux hectares situé dans le parc d’activité Mecalys® pour y construire un nouveau bâtiment. Glutton compte y accueillir sa clientèle mondiale et veut faire de ce bâtiment une vraie carte de visite, notamment par ses aspects environnemental et durable.

 • ACTIBEL INVESTEERT MASSAAL IN ECOLYS

  Paul de Sauvage, Actibel CEO

  Dit ambitieuze project « Business Center Actibel ECOLYS » bij de ingang van de economische bedrijvenzone Ecolys, op een terrein van meer dan 3 ha, bestaat uit een multifunctioneel gebouw van 30.900m² .

 • BELGIAN VOLITION KOOS VOOR CREALYS

  Gaetan Michel PhD, CEO

  De vertegenwoordigers van VOLITION RX (USA), beursgenoteerd in New York, waaronder Cameron Reynolds, Voorzitter en CEO, en Singapore Volition (oorspronkelijke moedermaatschappij) steunden het opstarten van hun dochter die vanuit Wallonië de volledige operationele ontwikkeling van de groep verzorgt. Ze zijn het allemaal eens over het positieve imago van de Waalse Biotechsector in het buitenland.

News

Alles zien
 • (FR) ROMBOUTS S'INSTALLE À MECALYS

  (FR) Encore une nouvelle implantation à Mecalys: les Cafés Rombouts finalisent actuellement leur chantier de construction d'un centre logistique pour ses clients de l’HoReCa, sur la commune de Fernelmont. L'entreprise a bénéficié du service personnalisé du BEP depuis le choix du parc où développer son activité, jusqu’aux contacts avec les gestionnaires d’impétrants pour faciliter les démarches administratives.
 • (FR) Fernelmont: une usine 4.0 pour les blocs de chanvre d'IsoHemp

  (FR) Premier acteur national dans la production de blocs isolants à base de béton de chanvre, IsoHemp (Fernelmont/Namur) propose un produit innovant et de haute qualité de par sa préfabrication industrielle et ses caractéristiques respectueuses de l'environnement. L'entreprise investit actuellement dans une nouvelle usine qui verra le jour en 2021, basée sur les principes de l'industrie 4.0 : capteurs, ERP, robots et cobots.
 • DE CLUSTER ECO-CONSTRUCTION BINNENKORT IN ECOLYS®

  De Cluster Eco-construction, de Waalse organisatie rond milieuvriendelijk bouwen, vestigt binnenkort haar nieuwe administratieve zetel in het bedrijvenpark Ecolys®. Momenteel loopt de fabricage van het prototype in de werkplaatsen van het houtskeletbouwbedrijf Mobic. De bouwtechniek en de materialen zullen allemaal milieuvriendelijk zijn, dankzij een met stro geïsoleerde houtstructuur.
 • AFSTAND HOUDEN DANKZIJ EEN NAAMS BEDRIJF

  CGEOS Creative Geosensing BVBA, een Naams bedrijf met unieke deskundigheid in geometrische, topografische en industriële metingen, maar ook op het stuk van indoor plaatsbepaling, biedt ons deze oplossing: een UWB-tag op een armband, met voeding van een ingebouwde batterij die lang meegaat (12 uur). Dit partnerschap werd gesloten tussen CGEOS Creative Geosensing BVBA en Nanjing Woxu Wireless, om deze intelligente armband uit te werken, de vrucht van samenwerking tussen deze twee provincies.
 • EEN TOEKOMSTIGE INNOVATIEWIJK IN SALZINNES

  BEP Expansion Economique kocht onlangs vier gebouwen die de Provincie Namen te koop stelde. Ze liggen vlak bij de creatieve hub TRAKK en zullen het met hun extra 6300m² mogelijk maken om een heuse innovatiewijk te ontwikkelen. Op de site is een gemengd project gepland van voornamelijk kantoren, maar ook woongelegenheid, vergaderzalen, parkeerplaatsen en gezellige ontmoetingsruimtes, in een publiek-privaat partnerschap en voor een welbepaalde doelgroep, in een koppeling van jeugd en creativiteit.
 • Dwelling is coming...

  Dwelling vestigt zich in Mecalys. Dit bedrijf bouwt passiefhuizen en sleutelklare villa's uit massief hout, in een modern ontwerp. Het past Cross Laminated Timber (CLT of kruislaaghout) toe, een natuurlijk bouwsysteem van tegen elkaar gelijmde houtlagen dat het onder meer mogelijk maakt om vlotjes de normen voor passiefwoningen of nulenergiehuizen te halen. Alweer een mooi project om op de kroon van het Ardense park te steken.

Een vraag, een verzoek?
Contacteer ons!

Les champs marqués d'un * sont requis.