De provincie Namen in cijfers

 • 1400
  KMO’s EN HEEL KLEINE ONDERNEMINGEN IN DE PARKEN NAMEN
 • 35
  BEDRIJVENZONES
 • 1300
  ONDERZOEKERS
 • 66
  CONTACTEN MET BUITENLANDSE INVESTEERDERS
 • 2
  UNIVERSITEITEN

Waar kan je je vestigen?

ONZE BEDRIJVENZONES

Het BEP beschikt over 34 bedrijvenzones, wat neerkomt op 1.300 hectare met 1.350 ondernemingen en 15.000 werknemers.

Lees meer

ONZE ONDERNEMINGEN

Incubatoren, gemeenschappelijke halls, opdeelbare kantoren, op basis van abonnement toegankelijke ruimten,  FabLab,  LivingLab enz. Hoe groot of hoe klein je onderneming ook is en in welke sector ze ook actief mag zijn, we begeleiden je in je zoektocht naar een plaats om je project te vestigen.

Lees meer

Ze hebben er allemaal voor gezorgd!

 • GLUTTON®, a new generation of vacuum cleaners and investments in MECALYS®

  (FR) Glutton a acquis un terrain de deux hectares situé dans le parc d’activité Mecalys® pour y construire un nouveau bâtiment. Glutton compte y accueillir sa clientèle mondiale et veut faire de ce bâtiment une vraie carte de visite, notamment par ses aspects environnemental et durable.

 • ACTIBEL INVESTEERT MASSAAL IN ECOLYS

  Paul de Sauvage, Actibel CEO

  Dit ambitieuze project « Business Center Actibel ECOLYS » bij de ingang van de economische bedrijvenzone Ecolys, op een terrein van meer dan 3 ha, bestaat uit een multifunctioneel gebouw van 30.900m² .

 • BELGIAN VOLITION KOOS VOOR CREALYS

  Gaetan Michel PhD, CEO

  De vertegenwoordigers van VOLITION RX (USA), beursgenoteerd in New York, waaronder Cameron Reynolds, Voorzitter en CEO, en Singapore Volition (oorspronkelijke moedermaatschappij) steunden het opstarten van hun dochter die vanuit Wallonië de volledige operationele ontwikkeling van de groep verzorgt. Ze zijn het allemaal eens over het positieve imago van de Waalse Biotechsector in het buitenland.

News

Alles zien
 • (FR) Les inaugurations s'enchaînent sur Ecolys!

  (FR) Des inaugurations en cascade sur Ecolys®. Le parc namurois orienté développement durable accueille de nombreuses nouvelles entreprises: la Fabrique Circuit Court, la Ressourcerie namuroise, le Business village Ecolys by Actibel et le Cluster Eco-construction.
 • (FR) Ecolys®, un parc d'activité économique axé sur la durabilité à (re)découvrir

  (FR) Le BEP organise, ce vendredi 24 septembre, une journée de (re)découverte du parc d'activité économique Ecolys®. 12 ans après sa sortie de terre, le parc dénombre 17 entreprises et près de 500 emplois. Les préoccupations environnementales et prescriptions urbanistiques liées au développement du parc Ecolys® serviront d’exemples pour d’autres parcs d’activité.
 • Mecalys: een aantrekkelijk bedrijvenpark

  Er komen veel aanvragen binnen om zich in Mecalys (Andenne/Fernelmont) te vestigen: kleine en middelgrote ondernemingen vinden er een zeer toegankelijke en goed uitgeruste site, in dynamische gemeenten die de economische ontwikkeling ondersteunen.
 • Het park Care-ys en Silver Economy by BEP

  Bent u als bedrijf actief in de 'silver economy', in gezondheid in het algemeen of in technologieën die verband houden met de vergrijzing van de bevolking? Dan is het nieuwe bedrijvenpark Care-ys u op het lijf geschreven. Het is een stedelijk én technologisch project: stedelijk door de nabijheid van het centrum van Namen en technologisch door de partners van het BEP.
 • Goed nieuws: bedrijven blijven investeren in Ecolys®

  De gezondheidscrisis die in 2020 begon heeft ook de bedrijven niet gespaard. Gelukkig slaagde een groot aantal onder hen erin zich verder te ontwikkelen. Zo hebben bedrijven uit verschillende sectoren de stap gezet om zich in het bedrijvenpark Ecolys® te vestigen: bedrijven actief in duurzaam bouwen, voeding, de industrie 4.0, ... Hieronder maakt u kennis met enkele van hen!
 • DIE NAAMSE TECHNOLOGISCHE BEDRIJVEN DIE HET VERSCHIL MAKEN

  Deze Naamse bedrijven bieden efficiënte oplossingen in de huidige crisistijden. Het gaat van sneltests tot ontsmettingssystemen, langs meer zelfredzaamheid van personen in onder meer ziekenhuizen ... Volg deze vernieuwers die nooit bij de pakken blijven zitten en eens te meer hun dynamisme bewijzen.

Een vraag, een verzoek?
Contacteer ons!

Les champs marqués d'un * sont requis.