Nieuws

Het park Care-ys en Silver Economy by BEP

le parc thématique Care-ys

Care-ys: de plaats om uw gezondheidsbedrijf te ontwikkelen

Hier zijn we dan! Het BEP kan zijn nieuwe thematische bedrijvenpark ‘Care-ys’ beginnen uitrusten. Dit nieuwe park is niet enkel stedelijk, maar ook gericht op gezondheid en meer bepaald op de ‘silver economy’ of zilveren economie, die focust op de vergrijzing van de bevolking.

De vergrijzing is zowel een maatschappelijke als een economische uitdaging. Het doel is om een verouderende bevolking de mogelijkheid te bieden waardig te leven en tegelijk de marktgestuurde economie aan te sluiten op de behoeften van die bevolkingsgroep met heel uiteenlopende profielen.

Met die veranderingen voor ogen, is er nood aan nieuwe economische activiteiten… die zich in het park Care-ys zullen kunnen vestigen.

Zo zal het park onderdak bieden aan:

  • bedrijven uit de technologiesector die actief zijn in de gezondheid, zoals e-gezondheid of digitale gezondheid, en in de bouwsector (domotica, enz.);
  • bedrijven uit de biotechsector die actief zijn in de ontwikkeling van medische toepassingen, met een link naar kunstmatige intelligentie;
  • of bedrijven uit de voedingssector die actief zijn in de ontwikkeling van producten om de leefomstandigheden te verbeteren via voeding of, waarom niet, technologieën voor 3D-foodprinting.

Sterilisatiecentrum voor ziekenhuizen in Namen

BEP Expansion Economique heeft de terreinen voor de toekomstige site aangekocht op het plateau van Bouge. De aanbestedingen voor de studies en de infrastructuurwerken zijn in volle gang. Doel is om begin 2022 van start te gaan met de aanleg van wegen en nutsvoorzieningen, zodat we de investeerders vanaf 2023 kunnen verwelkomen.

De bouw van de eerste gebouwen op de site gaat naar verwachting van start in 2022: het BEP begeleidt al maandenlang het project voor een gemeenschappelijk sterilisatiecentrum voor de ziekenhuizen Saint Luc de Bouge en het Centre Hospitalier Universitaire UCL Namur Dinant-Godinne-Ste Elisabeth.

In mei heeft de Raad van Bestuur van BEP Expansion économique groen licht gegeven voor de verkoop van het perceel voor dit project, dat perfect aansluit bij de tijdsgeest. De aangekondigde investering is 10 miljoen euro, goed voor een tewerkstelling van 35 personen. De Design & Build-aanbesteding is in volle gang en in september wordt de knoop doorgehakt in de keuze van de dienstverleners. Doel is dat de werken begin 2022 van start kunnen gaan en dat het centrum in het voorjaar van 2023 in gebruik kan worden genomen.

Twee andere investeerders toonden ook al belangstelling en verschillende bedrijven polsen nu al naar informatie over de toekomstige beschikbaarheid van de site Care-ys.

Terugblik op het ontstaan van het project Care-ys

Silver Eco By BEP: netwerken en steun voor innovatie

LinkedIn Silver Ecol Belgium

Om bij te dragen aan het welzijn van onze senioren en een waardige ouderdom, blijft het BEP verschillende evenementen organiseren rond de ‘silver economy’.

Zo heeft het BEP zijn LinkedIn-pagina ‘Silver Eco Belgium’ gelanceerd, als platform voor al zijn partners, goederen- en dienstenbedrijven en verenigingen die actief zijn in dit domein.

Op 15 juni 2021 nam het Silver Eco Team van het BEP ook deel aan ‘Studio connecté’ van Le Village Francophone tijdens het evenement VivaTech dat doorging in het TRAKK. De studio boog zich een hele namiddag over het thema ‘gezondheid en technologie‘ samen met verschillende economische spelers uit Wallonië. Het BEP stelde er zijn activiteiten voor, net als het bedrijf Home Based, Le Jardin des Paraboles, …

Herbekijk hier de sessie ‘Santé et Tech’ (in het Frans)

Op woensdag 16 juni nam het BEP-team ook deel aan het evenement ‘Innov&Vous’ met als thema “SILVER ECONOMY, QUAND LES SENIORS BOOSTENT L’INNOVATION !”. 

Tot slot vermelden we ook nog even het debat over de ‘silver economy’ dat op 10 juni plaatsvond op LN24, met spelers uit Namen zoals Christophe Urvoy van Senior Agency, partner van het BEP, en Christophe Nihon, promotor van het project ‘le Jardin des Paraboles‘ in Lessive. De rol van het BEP kwam er ook aan bod. Experts benadrukten dat alle producten en diensten die voor senioren worden ontworpen, ook voor de rest van de bevolking nuttig kunnen zijn en dat dergelijke aanpassingen voortaan moeten worden geïntegreerd in alle aspecten van het dagelijks leven.

Silver Eco By BEP

Ook van mening dat Care-ys u op het lijf geschreven is?

 

Contacteer ons nu!

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.