Nieuws

FERNELMONT: EEN FABRIEK 4.0 VOOR DE HENNEPBLOKKEN VAN ISOHEMP

Capture

EEN PRODUCTIE-UNIT AAN DE SPITS VAN DE DIGITALISERING

IsoHemp wilde de drie ontwikkelingspijlers respecteren aan de hand van een heuse industriële productieketen, namelijk de korte keten, natuurlijke grondstoffen en een milieuvriendelijke fabriek.

De huidige productie- en opslagsite zal aanzienlijk vergroot worden tot globaal ongeveer twee hectare in 2021, in een optiek van ‘industrie 4.0’ met de integratie van sensoren, ERP, robots en cobots, om de productiecapaciteiten te vervijfvoudigen, tot vijf miljoen blokken dus. Het hele vestigingsplan werd begin 2020 concreet ingezet met de aankoop van het nieuwe terrein van BEP Expansion économique.

Het ligt langs de snelweg, dicht bij de lokale ontsluitingswegen van het bedrijvenpark van Fernelmont, waarvan de aanleg ook zal starten.

Het project meer in detail

“Er zijn vandaag oplossingen om minder te vervuilen en die oplossingen zijn alsmaar rendabeler!”

“Hemp” VAN HENNEP

IsoHemp is een industriële fabrikant van duurzame producten voor de bouw- en de renovatiesector, op basis van 100 % natuurlijke producten met een geringe milieu-impact: hennep, kalk en water. Het bedrijf biedt zijn klanten oplossingen voor de schil van nieuwe of gerenoveerde gebouwen, zowel voor de residentiële als voor de tertiaire en de industriële sector. Het werkte het Hempro-bouwsysteem uit, voor de bouw van gebouwen uit 100% hennep.

Een dertigtal werknemers werkt voor het bedrijf in België en in het buitenland.

Dit Naamse bedrijf (dat al in Fernelmont gevestigd is) werkt al jaren mee aan acties van het BEP en van onder meer de eco-bouwcluster, zoals BatiC² en BatiD², een project dat de bio-ecologische bouw wil stimuleren met de uitbouw van de korte ketens en de bevordering van de economische ontwikkeling van de KMO’s van de ecobouwsector. Het bedrijf kreeg geregeld begeleiding van de BEP-teams tijdens zijn hele ontwikkeling.

Het is trouwens door de deelname van Isohemp aan het internationaal colloquium “Build & Connect” 2018 met het BEP, en aan de uiteenzetting door Bertrand Piccard toen, dat IsoHemp van start ging met zijn parcours dat in juni 2020 leidde tot zijn label van de Solar Impulse Foundation!

‘SOLAR IMPULSE EFFICIENT SOLUTION’ LABEL

Drie leden van de Cluster Eco-Construction vzw krijgen dit ‘SOLAR IMPULSE EFFICIENT SOLUTION’ label, een tool voor de evaluatie van tegelijk schone en rendabele oplossingen, met een positieve impact op de levenskwaliteit. Felicitaties voor IsoHemp NS en ook voor Gramitherm uit Sambreville en Home Eos Acoustic – akoestische isolatie van biologische oorsprong.

Dit label wordt toegekend door een comité van onafhankelijke deskundigen, op basis van drie criteria:
1. De technische haalbaarheid
2. De maatschappelijke en de milieu-impact
3. Het economisch belang

Meer info over het Solar Impulse label en een artikel door Innovatech

Meer info over IsoHemp

U wil graag dat een medewerker van het BEP contact met u opneemt?

verstuur uw aanvraag

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.