Nieuws

ROMBOUTS VESTIGT ZICH IN MECALYS

Aérien

EEN MERK DAT NIET MEER MOET VOORGESTELD

Rombouts is een familiebedrijf dat in 1896 werd opgericht en grote bekendheid geniet in de koffie- en theesector. Het is actief in de fabricage, distributie, import en export en het branden van koffie. Het heeft vandaag 580 medewerkers – 180 in België – en boekt een jaaromzet van 155 miljoen euro. 40% van de ingevoerde volumes komt van coöperatieven met het Fairtrade-keurmerk. 17% van de volumes heeft al het biolabel.

ROMBOUTS IN MECALYS®

In 2018 loopt de huurovereenkomst van Rombouts in de Luikse regio af. Het bedrijf beslist dan om in Wallonië te blijven en een nieuw logistiek centrum te bouwen voor zijn horecaklanten. Dat zou bestaan uit een opslaghal, kantoren, een professionele showroom, een tentoonstellingszaal en een opleidingsruimte. De keuze valt op een oppervlakte van +/- 30 are in Mecalys (Andenne-Fernelmont), een van de 36 bedrijvenparken die het BEP beheert. Negen personen zullen er werken. De bouwwerken startten zoals gepland begin 2020. De infrastructuren zullen in het eerste trimester van 2021 voltooid zijn om de horecaprofessionals te verwelkomen en ze te helpen om hun momenteel zo hard verstoorde activiteiten weer op de sporen te zetten.

FAIRTRADE EN BIO

Rombouts schenkt de grootste aandacht aan zowel het respect voor het product als voor de natuur en de mensen die de koffie telen.

Het Bio-label waarborgt dat de koffie geteeld werd volgens strenge normen, zonder GGO’s. De landbouwers mogen enkel natuurlijke meststoffen gebruiken en synthetische pesticiden zijn streng verboden.

Het Fairtrade-label is bedoeld om de levensomstandigheden van kleine landbouwers te verbeteren. Een deel van de koffie komt van coöperatieven waarmee Rombouts rechtstreeks samenwerkt, om de hoeveelheid en de kwaliteit van de koffie te optimaliseren.

“Bio Expresso” is hun jongstgeborene, een koffie in bonen, in pakken van 1 kilo, met het Bio- en het Fairtrade-label.

DE BEGELEIDING VAN HET BEP

Net als elke investeerder die voor het Naamse grondgebied kiest, kreeg ook Rombouts alle persoonlijke service van het BEP, van bij de keuze van het park voor de opzet van zijn activiteit, tot aan de contacten met de beheerders van nutsvoorzieningen om de administratieve formaliteiten te vergemakkelijken.

Bent u ook van plan om u in de provincie Namen te vestigen? Het BEP staat voor u klaar om uw aanvraag te analyseren en de geknipte oplossing te vinden voor uw project.

Klik hier voor onze Investeringsgids.

MEER WETEN

Bezoek de website van Rombouts

Mecalys, een van de 36 bedrijvenparken van het BEP

Waar u vestigen? Bedrijvenparken, incubatoren, doorgangsgebouwen, kantoren, ruimtes, FabLab, LivingLab, enz.

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.