Nieuws

DE CLUSTER ECO-CONSTRUCTION BINNENKORT IN ECOLYS®

cluster

De Cluster Eco-construction, de Waalse organisatie rond milieuvriendelijk bouwen, vestigt binnenkort haar nieuwe administratieve zetel in het bedrijvenpark Ecolys®. Het gebouw wordt opgetrokken naast de nieuwe tijdelijke bedrijfsruimte van het BEP, die dient als springplank voor jonge bedrijven.

 

STEDENBOUWKUNDIGE VERGUNNING TOEGEKEND

De Cluster Eco-construction is het netwerk van bedrijven en deskundigen dat actief is in ecobouw in Wallonië. Het sensibiliseert, informeert, organiseert opleidingen, vertegenwoordigt de sector bij de overheidsinstanties en werkt aan de economische ontwikkeling van de ecobouw.

De stedenbouwkundige vergunning voor de nieuwe kantoren en de coworkingruimte van de Cluster Eco-construction werd afgeleverd. Momenteel loopt de fabricage van het prototype in de werkplaatsen van het houtskeletbouwbedrijf Mobic. Deze ruimtes zullen gelegen zijn in het bedrijvenpark Ecolys® in Suarlée. De bouwtechniek en de materialen zullen allemaal milieuvriendelijk zijn, dankzij een met stro geïsoleerde houtstructuur.

DE EXPERTISE VAN HET BEP OP HET VLAK VAN WERKEN

Het BEP begeleidt de Cluster Eco-construction bij dit project, in het kader van een opdracht voor ontwerp- en uitvoeringswerken.

De volgende fase zal bestaan uit de prefabricage van de elementen in het atelier. Dit is gepland voor september, na goedkeuring van het prototype door het projectteam.

MEER WETEN OVER DE DIENSTEN VAN HET BEP

DE DESKUNDIGHEID VAN HET BEP OP HET VLAK VAN Begeleiding van bedrijven

Het BEP en de Cluster Eco-construction zijn partners voor tal van Europese projecten ter ondersteuning van de sector duurzaam bouwen en in duurzame economische modellen en circulaire economie.

 MEER WETEN OVER DE DIENSTEN VAN HET BEP

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.