Nieuws

Ontdek ons programma van activiteiten op onze website Bep-entreprises.be (in Frans)

 • Mecalys: een aantrekkelijk bedrijvenpark

  Er komen veel aanvragen binnen om zich in Mecalys (Andenne/Fernelmont) te vestigen: kleine en middelgrote ondernemingen vinden er een zeer toegankelijke en goed uitgeruste site, in dynamische gemeenten die de economische ontwikkeling ondersteunen.

  Lees meer
 • Het park Care-ys en Silver Economy by BEP

  Bent u als bedrijf actief in de 'silver economy', in gezondheid in het algemeen of in technologieën die verband houden met de vergrijzing van de bevolking? Dan is het nieuwe bedrijvenpark Care-ys u op het lijf geschreven. Het is een stedelijk én technologisch project: stedelijk door de nabijheid van het centrum van Namen en technologisch door de partners van het BEP.

  Lees meer
 • Goed nieuws: bedrijven blijven investeren in Ecolys®

  De gezondheidscrisis die in 2020 begon heeft ook de bedrijven niet gespaard. Gelukkig slaagde een groot aantal onder hen erin zich verder te ontwikkelen. Zo hebben bedrijven uit verschillende sectoren de stap gezet om zich in het bedrijvenpark Ecolys® te vestigen: bedrijven actief in duurzaam bouwen, voeding, de industrie 4.0, ... Hieronder maakt u kennis met enkele van hen!

  Lees meer
 • DIE NAAMSE TECHNOLOGISCHE BEDRIJVEN DIE HET VERSCHIL MAKEN

  Deze Naamse bedrijven bieden efficiënte oplossingen in de huidige crisistijden. Het gaat van sneltests tot ontsmettingssystemen, langs meer zelfredzaamheid van personen in onder meer ziekenhuizen ... Volg deze vernieuwers die nooit bij de pakken blijven zitten en eens te meer hun dynamisme bewijzen.

  Lees meer
 • OP ZOEK NAAR GEMENGDE GEBOUWEN IN CREALYS?

  Op 14 september startten de werken voor de bouw van een gemengd complex van hallen en kantoren voor innovatieve bedrijven die geen tijd willen besteden aan het ontwerp en de uitbouw van specifieke infrastructuur, maar eerder willen steunen op promotoren wiens vak het is.

  Lees meer
 • ROMBOUTS VESTIGT ZICH IN MECALYS

  Mecalys is weer een vestiging rijker: het koffiebedrijf Rombouts legt momenteel de laatste hand aan de bouw van een logistiek centrum voor zijn horecaklanten, in de gemeente Fernelmont. Het bedrijf kon partij trekken van de gepersonaliseerde service van het BEP, van bij de keuze van het park voor de uitoefening van de activiteit, tot de contacten met de beheerders van de nutsvoorzieningen om de administratieve formaliteiten vlotter af te handelen.

  Lees meer
 • FERNELMONT: EEN FABRIEK 4.0 VOOR DE HENNEPBLOKKEN VAN ISOHEMP

  De grootste nationale producent van isolerende blokken op basis van hennepbeton, IsoHemp (Fernelmont/Namur), biedt een innovatief product van hoge kwaliteit aan, via zijn industriële prefabricage en zijn milieuvriendelijke kenmerken. Het bedrijf investeert momenteel in een nieuwe fabriek die in 2021 in gebruik wordt genomen en gebaseerd is op de principes van de industrie 4.0: sensoren, ERP, robots en cobots.

  Lees meer
 • DE CLUSTER ECO-CONSTRUCTION BINNENKORT IN ECOLYS®

  De Cluster Eco-construction, de Waalse organisatie rond milieuvriendelijk bouwen, vestigt binnenkort haar nieuwe administratieve zetel in het bedrijvenpark Ecolys®. Momenteel loopt de fabricage van het prototype in de werkplaatsen van het houtskeletbouwbedrijf Mobic. De bouwtechniek en de materialen zullen allemaal milieuvriendelijk zijn, dankzij een met stro geïsoleerde houtstructuur.

  Lees meer