Gezondheid en Silver Economie

Je bedrijf in de gezondheidssector? Kijk richting Namen!

Langer leven doet specifieke noden ontstaan in de medisch-sociale sector, maar ook op het vlak van informatica, vrije tijd, financiën, inboedel, ergonomie, domotica, enz.  Die evolutie zorgt ervoor dat er nieuwe economische activiteiten tot stand komen: dit noemen we de Silver Economie, of nog de verouderingseconomie.

Ideale plekken voor je projecten

 

Een heel netwerk tot je dienst

De regio Namen staat bekend als een nooit geziene en innovatieve pool voor alles wat met gezondheid te maken heeft. Dat ecosysteem bestaat uit heel wat regionale en plaatselijke spelers: de Stad en het OCMW van Namen, de provincie Namen, Créaogra, de Universiteit van Namen, het Smart Gastronomy Lab van Gembloers, de Naamse ziekenhuizen, privébedrijven enz.

 

Een aantal spelers zijn nauw betrokken bij het toekomstige Care-YS dat zich richt op de Silver Economie:

  • In Namen zijn er drie ziekenhuizen. Deze bevorderen de zorgkwaliteit, maar ook de opvang van de patiënt.
  • Hulp aan Huis in landelijk gebied (ADMR), gecoördineerd vanuit Bouge. Hierdoor kunnen mensen die het eens moeilijk hebben toch thuis blijven wonen. Deze dienst helpt meer dan 10.000 gezinnen per jaar.
  • Het complex Creagora van de Christelijke Mutualiteiten vormt een onderzoeks- en innovatiepool op sociaal vlak. Dit Living Lab kan grootschalige simulaties doen met betrekking tot dienstverlening, nieuwe tools of gebruiksvormen op het vlak van thuisverzorging: noodoproepcentrale, aangepaste badkamers of keukens, enz. Appartementen voorzien van aangepaste inrichting worden bewoond door patiënten om hun autonomie uit te testen met het oog op terugkeer naar huis.
  • De gespecialiseerde coaches van het BEP worden opgeleid om je op maat te begeleiden.

 

 

 

 

Deskundigheid tot je beschikking

Op zoek naar nieuwe werkkrachten die geboeid zijn door gezondheid, biowetenschappen, informatica, domotica, enz.? Wees gerust! De regio Namen verzorgt kwaliteitsonderwijs in al die domeinen.

  • De faculteit Gembloers Agro-Biotech heeft een richting master in Management innovatie en voedingsontwikkeling. Doelstelling: beroepsmensen opleiden zodat ze de voeding van morgen kunnen ontwikkelen.
  • De Universiteit van Namen beschikt over 6 faculteiten, waaronder die voor informatica en geneeskunde, en specifieke onderzoekscentra zoals de groep Grives (Overkoepelende onderzoeksgroep veroudering).

Heb je een project in de gezondheidssector?
Laat ons het er eens over hebben

Les champs marqués d'un * sont requis.