Nieuws

NAMEN DIGITAAL

kikk

HET KIKK FESTIVAL SLOOT ZIJN DEUREN MET EEN ZEER POSITIEVE BALANS!

KIKK is een groot festival van de digitale en van de creatieve cultuur, dat in Namen wordt georganiseerd door de vzw KIKK, samen met economische, culturele en wetenschappelijke partners (uit meerdere sectoren) zoals het BEP, EEN, het Awex en WBI en operatoren uit de digitale sector zoals het Agence du Numérique en de clusters Infopôle TIC en Twist. Alles is gezegd: ja, de zevende editie van het KIKK Festival was nog indrukwekkender dan de vorige en richtte de schijnwerpers op tal van Belgen (waaronder Namenaren) die internationaal actief zijn in de digitale wereld.
Of u nu ontwikkelaar, designer, graficus, of van de ‘oude school’ bent, student, aan het werk, een bezeten fan … het doet er niet toe. Iedereen komt er aan zijn trekken.
Gewoon om de trends te begrijpen waar we in een zeer nabije toekomst niet meer naast zullen kunnen kijken, om deze te toetsen en aan de eigen behoeften aan te passen, om te zien welke kansen ze bieden, om er zijn vak van te maken, uit nieuwsgierigheid …
Intergalactic festival of digital & creative cultures, KIKK will inspire you

HET KIKK FESTIVAL 2017

KIKK bracht dit jaar in Namen, voor zijn zevende editie, meer dan 18.000 personen uit zowat vijftig landen samen (Frankrijk, Duitsland, Quebec, Nederland, Tunesië, de VSA, Brazilië en Zwitserland waren de best vertegenwoordigde, maar er waren ook deelnemers uit Ivoorkust, Italië, de Tsjechische Republiek, Zweden, …). Drie dagen lang konden ze een veertigtal lezingen volgen, meedoen aan workshops, tentoonstellingen of een KIKK Market bezoeken, enz., zonder de workshops voor kinderen te vergeten.
Het KIKK Festival 2017 vond plaats van 3 tot 5 november: http://www.kikk.be/

Dit jaar was het thema “Invisible Narratives”.

DE TEKK TOUR DIGITAL WALLONIA

Om aan te sluiten op het KIKK wil de TEKK Tour Digital Wallonia (Luik en Bergen) de Waalse knowhow op digitaal vlak voor het voetlicht brengen en internationale samenwerkingsprojecten in de hand werken op het gebied van onderzoek en innovatie, en meer bepaald in cyberveiligheid, in de 4.0 industrie en in het internet der dingen. Er namen 167 personen aan deel.

HET BEP OP KIKK

Het BEP beheerde en coördineerde de inschrijvingen op de evenementen van het KIKK PRO Village, de TEKK TOUR, …
Het BEP organiseerde B2B-sessies voor 354 deelnemers, gedurende twee dagen in Namen in het KIKK PRO Village van het KIKK, een professionele ontmoetingsplek om networking en uitwisselingen te bevorderen, maar ook een ruimte voor lezingen, ontspanning, plus een halve dag in Luik. Voor het twintigtal deelnemende Namenaren plande het BEP zo 55 afspraken, waarvan 24 internationale.
Het BEP was ook aanwezig op twee stands op de KIKK Market (600 m²): deze van het BEP zelf en deze van de TRAKK, om de begeleiding voor te stellen die het digitale bedrijven en start-ups en buitenlandse investeerders kan bieden. Zo konden specialisten van het BEP 15 ondernemers ontmoeten, waaronder drie Namenaren. In totaal stelden zich 25 Naamse bedrijven voor op de KIKK Market.

WAAROM INTERNATIONAAL GAAN? EN HOE DAN WEL? Het BEP geeft u antwoorden op die vragen.

DOGSTUDIO EN ZIJN PARTNERS

Met de begeleiding van grote merken in hun digitale ontwikkeling: digitale strategie, e-commerce, online aanwezigheid, enz. maakte het Naamse bedrijf bij prestigieuze klanten bepaald indruk met zijn stamboom. Dogstudio is al lang geen creatief agentschapje meer, maar verloochent zijn lokale verankering niet, ook al werkt het vandaag met tal van bedrijven van formaat, die een stuk buiten zijn Naamse perimeter liggen.
Het Waalse flagshipbedrijf werft momenteel 36 mensen aan en ontwikkelt zich internationaal op de Amerikaanse markten.
Chicago is voor Dogstudio de ideale stad voor zijn verdere commerciële ontwikkeling op de twee Amerikaanse kusten. Maar het agentschap wil wel een nauwe band behouden met het team in België.

Meer informatie

Het Naamse bedrijf Vigo Universal kreeg enkele maanden geleden een lening van #InvestEU, via de Waalse financieringsmaatschappij voor KMO’s Sowalfin, om uit te breiden en onder meer een revolutionaire 3D Body Scan uit te werken.
In zijn Replication Centre kunt u uw verbeelding de vrije loop laten …

http://www.vigo-universal.com/news

http://www.vigo-universal.com/

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.