Nieuws

Ontdek ons programma van activiteiten op onze website Bep-entreprises.be (in Frans)

 • FERNELMONT: EEN FABRIEK 4.0 VOOR DE HENNEPBLOKKEN VAN ISOHEMP

  De grootste nationale producent van isolerende blokken op basis van hennepbeton, IsoHemp (Fernelmont/Namur), biedt een innovatief product van hoge kwaliteit aan, via zijn industriële prefabricage en zijn milieuvriendelijke kenmerken. Het bedrijf investeert momenteel in een nieuwe fabriek die in 2021 in gebruik wordt genomen en gebaseerd is op de principes van de industrie 4.0: sensoren, ERP, robots en cobots.

  Lees meer
 • DE CLUSTER ECO-CONSTRUCTION BINNENKORT IN ECOLYS®

  De Cluster Eco-construction, de Waalse organisatie rond milieuvriendelijk bouwen, vestigt binnenkort haar nieuwe administratieve zetel in het bedrijvenpark Ecolys®. Momenteel loopt de fabricage van het prototype in de werkplaatsen van het houtskeletbouwbedrijf Mobic. De bouwtechniek en de materialen zullen allemaal milieuvriendelijk zijn, dankzij een met stro geïsoleerde houtstructuur.

  Lees meer
 • AFSTAND HOUDEN DANKZIJ EEN NAAMS BEDRIJF

  CGEOS Creative Geosensing BVBA, een Naams bedrijf met unieke deskundigheid in geometrische, topografische en industriële metingen, maar ook op het stuk van indoor plaatsbepaling, biedt ons deze oplossing: een UWB-tag op een armband, met voeding van een ingebouwde batterij die lang meegaat (12 uur). Dit partnerschap werd gesloten tussen CGEOS Creative Geosensing BVBA en Nanjing Woxu Wireless, om deze intelligente armband uit te werken, de vrucht van samenwerking tussen deze twee provincies.

  Lees meer
 • EEN TOEKOMSTIGE INNOVATIEWIJK IN SALZINNES

  BEP Expansion Economique kocht onlangs vier gebouwen die de Provincie Namen te koop stelde. Ze liggen vlak bij de creatieve hub TRAKK en zullen het met hun extra 6300m² mogelijk maken om een heuse innovatiewijk te ontwikkelen. Op de site is een gemengd project gepland van voornamelijk kantoren, maar ook woongelegenheid, vergaderzalen, parkeerplaatsen en gezellige ontmoetingsruimtes, in een publiek-privaat partnerschap en voor een welbepaalde doelgroep, in een koppeling van jeugd en creativiteit.

  Lees meer
 • Dwelling is coming...

  Dwelling vestigt zich in Mecalys. Dit bedrijf bouwt passiefhuizen en sleutelklare villa's uit massief hout, in een modern ontwerp. Het past Cross Laminated Timber (CLT of kruislaaghout) toe, een natuurlijk bouwsysteem van tegen elkaar gelijmde houtlagen dat het onder meer mogelijk maakt om vlotjes de normen voor passiefwoningen of nulenergiehuizen te halen. Alweer een mooi project om op de kroon van het Ardense park te steken.

  Lees meer
 • Chimsco neemt zijn intrek op een nieuwe site van 2,6 hectare

  Het bedrijf Chimsco, dat gespecialiseerd is in houtskeletbouw en -gebinten, nam onlangs zijn intrek op de vroegere site van het bedrijf Thiran, in het bedrijvenpark van Achêne. Een mooi succesverhaal voor de onderneming!

  Lees meer
 • Een Waalse oplossing om grote hoeveelheden mondmaskers te ontsmetten

  Twee Waalse bedrijven, SalamanderU en Solidfog, werkten samen een systeem uit om mondmaskers te steriliseren en te ontsmetten, door de verneveling van waterstofperoxide. In zes uur kunnen tot 350 FFP2- of FFP3-maskers tegelijk gemaakt worden.

  Lees meer
 • Een ruimte om uw lokale producties in de kijker te zetten?

  U bent een kleine ambachtswerker in de voedingsmiddelensector, die voor de korte keten kiest en u zoekt een productieruimte tegen interessante voorwaarden? De korte-ketenfabriek La Fabrique Circuit Court biedt u de oplossing aan!

  Lees meer