Nieuws

Seminar: Namen verwelkomt de vastgoedprojecten van morgen

Investisseurs 14.04.23

Op 14 april organiseerde het BEP een seminar over de toekomstige openbare projecten in de regio Namen. Een honderdtal deelnemers uit de vastgoed-, bouw- en overheidssector ontmoetten elkaar in een ongedwongen sfeer. Het BEP gaf enkele voorbeelden van openbare werken die in samenwerking met zijn teams zijn uitgevoerd en een overzicht van de geplande toekomstige projecten om zijn bedrijvenparken verder te ontwikkelen. 

In aanwezigheid van Willy Borsus, minister van Economie, Jean-Marc Van Espen, vicevoorzitter van het Provinciecollege, en Jean-Marie Cheffert, voorzitter van het BEP Expansion Economique, presenteerden Namur Invest en de Belgische bouwvereniging Embuild Wallonie ook hun visie op de huidige vastgoedmarkt en de financieringsmogelijkheden. 

De deelnemers luisterden met veel interesse.

 

Investeren in vastgoed in Namen? Voorbeelden genoeg!

Op 14 april 2023 organiseert het BEP van 8.30u tot 14u een seminar voor investeerders in de ruimtes van het vliegveld Aérodrome de Namur in Temploux.

We zullen aandacht besteden aan de grote troeven van de regio Namen en een overzicht geven van de huidige en toekomstige openbare vastgoedprojecten aan de spelers uit de sector en de vertegenwoordigers van de gemeenten uit Namen.

U komt er meer te weten over toekomstige opportuniteiten voor uw bedrijf!

 

Een goed gevuld programma

Op het programma staat een presentatie van verschillende belangrijke vastgoedprojecten in de provincie Namen die zijn uitgevoerd samen met de openbare sector in Namen. Daarna volgt de toekomst van de lokale bedrijvenparken, een inleiding op het vastgoedfiliaal van Namur Invest en een vooruitblik op de toekomst van de huizenmarkt in Wallonië.

 

Belangrijke gasten

Het seminar wordt bijgewoond door:

 • Wily Borsus, minister van Economie;
 • Denis Mathen, gouverneur van de Provincie Namen;
 • Jean-Marc Van Espen, vicevoorzitter van het provinciecollege;
 • Jean-Marie Cheffert, voorzitter van BEP Expansion Economique;
 • Renaud Hattiez, algemeen directeur van Namur Invest 
 • Hugues Kempeneers, algemeen directeur van Embuild Wallonie (Belgische bouwvereniging)
 • De teams van het BEP (departementen voor territoriale en economische ontwikkeling). Zij kunnen u helpen bij het samenstellen en opvolgen van dossiers, van de zoektocht naar het meest geschikte terrein tot de financiering.

En u? Bezoek ons op 14 april (individueel of als lid van een consortium) en geef uw nieuwe projecten alle kans van slagen in deze ideale omgeving.

De vele troeven van Namen

Namen ligt centraal in Wallonië en is al enkele jaren sterk aan het groeien. De Naamse regio heeft dan ook heel wat troeven in petto die vastgoedinvesteerders zeker zullen bekoren:

 • een centrale ligging en vlotte toegankelijkheid;
 • een aangenaam leefklimaat;
 • prachtige natuur;
 • een rijk cultureel leven;
 • een jonge en dynamische bevolking;

Zowel voor huisvesting als voor economische ontwikkeling trekt Namen veel investeerders aan: de bezettingsgraad van de bedrijvenparken van het BEP is 92,6%.

Het BEP heeft al uitbreidingen gepland voor sommige van zijn bedrijvenparken om de beschikbare ruimte en terreinen te vergroten. Een interessante opportuniteit die u niet mag missen!

Namen verwelkomt de vastgoedprojecten van morgen

Bent u er ook van overtuigd dat Namen heel wat te bieden heeft voor de vastgoedprojecten van morgen?

Haal dan uw agenda boven en noteer alvast de volgende datum:

14 april 2023, van 8.30u tot 14u

Vliegveld Aérodrome de Namur in Temploux  – Rue du Capitaine Aviateur Jacquet, 44 – 5020 Namen

Inschrijving verplicht (vóór 11 april).

Gedetailleerd programma en inschrijvingen

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.