Nieuws

De medische sector neemt een steeds grotere plaats in op Crealys®

vue drone

Na de lancering van de gigantische werf van MG Real Estate en Yusen Pharma, waar de Europese hub van GSK zal neerstrijken, is het nu de beurt aan de kmo Coris BioConcept uit Namen om een versnelling hoger te schakelen en haar intrek te nemen in haar eigen gloednieuwe gebouw.

Na zoveel jaren goed samenleven ziet BEP Expansion économique het bedrijf met enige spijt vertrekken uit zijn laboratoria en kantoren.

Coris BioConcept nam 22 jaar geleden zijn intrek op het wetenschappelijk bedrijvenpark.

Het bedrijf ontwikkelde zich gaandeweg en huurde na een tijdje extra ruimte in de incubators en het Business Centre van Crealys®, waar de ruimtes nog beter waren aangepast aan zijn activiteiten en groei. Uiteindelijk besloot Coris BioConcept in een eigen moderne infrastructuur te investeren in Namen, op het park waar het bedrijf groot werd. De nieuwe infrastructuur voldoet aan de nieuwe Europese en internationale normen en is net goedgekeurd. Het team van 30 werknemers is volledig klaar voor dit nieuwe hoofdstuk!

De activiteiten van Coris BioConcept

De kmo is actief in de R&D, het ontwerp en de productie van diagnostische kits voor besmettelijke ziekten.

Enkele jaren geleden publiceerden we al een artikel toen het bedrijf zijn 20e verjaardag vierde

Het bedrijf richtte zich aanvankelijk op infecties van de luchtwegen en de darmen, maar heeft zijn activiteiten gaandeweg gediversifieerd om te werken aan actuele problemen. Uiteraard werkte Coris BioConcept in het kader van de gezondheidscrisis op Covid (SARS-CoV-2) als aanvulling op een reeks andere virussen, maar ook het groeiende fenomeen van bacteriën – vooral antibioticaresistentie en parasieten – houdt het bedrijf bezig.

Evoluerende producten en technologieën

Het bedrijf gebruikte immunochromatografie als technologie en de R&D-afdeling is voortdurend blijven innoveren om nieuwe technieken te ontwikkelen, namelijk voor projecten in samenwerking met de concurrentiepool Biowin, Europese financiering voor R&D, enz. om de tests verder te ontwikkelen tot ze even snel en eenvoudig zijn als een zwangerschapstest.

Technologieën zoals immunochromatografie, RT-LAMP (Reverse Transcription-Loop-mediated Isothermal Amplification) en elektrochemie worden intensief gebruikt in microbiologische laboratoria over de hele wereld.

Daarom is Coris BioConcept momenteel betrokken bij meerdere internationale samenwerkingen (sommige met Belgische en/of Europese subsidies) voor de ontwikkeling van nieuwe snellediagnosetests voor antimicrobiële resistentie en verwaarloosde of opkomende tropische ziekten. 

De R&D-expertise van het bedrijf is perfect voor de on-demand ontwikkeling of productie van innovatieve oplossingen in een snel veranderende wereld die nood heeft aan baanbrekende biotechnologie voor een gezondere toekomst. Alle producten van Coris BioConcept voldoen aan de richtlijnen voor CE-markering en het bedrijf is ISO 13485-gecertificeerd.

Idealys: club voor bedrijven

Thierry Leclipteux, de CEO van Coris BioConcept, is altijd sterk betrokken geweest in het leven van het wetenschappelijke park Crealys®, met name via de bedrijvenclub Idealys.

Als voorzitter van de vereniging deelt hij graag zijn kennis en tips met andere bedrijven en ondersteunt hij collectieve projecten, zoals blijkt uit de activiteiten van Idealys, dat onlangs zijn nieuwe website lanceerde.

www.idealys.be 

En… waarom u niet?

Namen ligt in het centrum van de beroemde Biotech Valley. Overweegt u ook om u te vestigen op Crealys® of Care-Ys® (een nieuw park dat momenteel wordt aangelegd in Bouge)? Contacteer ons voor een verkennend gesprek!

We helpen u graag op weg met onze investeerdersgids die onlangs werd bijgewerkt. Zo begrijpt u meteen welke fasen er komen kijken bij de inplanting van een bedrijf en welke nuttige contacten u verder kunnen helpen.

Wij helpen u om uw projecten te doen slagen!

Naar de complete:

investeerdersgids

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.