Nieuws

Een hele reeks inhuldigingen op Ecolys!

discours

 Zoals we vorige maand al aankondigden, verwelkomt Ecolys® een hele reeks nieuwe bedrijven, waaronder Fabrique Circuit Court, La Ressourcerie namuroise, het Business village Ecolys by Actibel en de Cluster Eco-Construction. In oktober openden ze allemaal hun deuren.

La Ressourcerie Namuroise: een geslaagde renovatie

Op 1 oktober beet La Ressourcerie / Ravik Suarlee de spits af met de opening van zijn nieuwe gebouw/sorteercentrum. Een gebouw renoveren was een evidente, bewuste keuze voor het bedrijf dat actief is in hergebruik en recyclage.

La Ressourcerie Namuroise biedt 31 gemeenten uit Namen een ophaal- en verwerkingsdienst voor grofvuil. Tegelijkertijd bevordert het bedrijf de professionele integratie en opleiding van mensen die moeilijk terechtkunnen op de reguliere arbeidsmarkt omdat ze niet over de nodige vaardigheden beschikken. Naast de ophaaldienst aan huis verwerkt La Ressourcerie het ingezamelde materiaal ook voor hergebruik. 

Een duurzaam gebouw voor de Cluster Eco-Construction

Op 29 september stond de Cluster Eco-construction in de kijker. En zeg nu zelf: wat symboliseert er beter het ‘duurzame’ thema van Ecolys® dan een gebouw dat gemaakt is uit stro?

Een video zegt meer dan een lang betoog: ontdek de voordelen van stro en de innovaties van dit uitzonderlijke gebouw met een koolstofvoetafdruk die 40% lager ligt dan bij een conventioneel gebouw.

Fabrique Circuit Court: een multifunctioneel gebouw

Op 15 oktober was het de beurt aan Fabrique Circuit Court voor zijn officiële opening. Dit overkoepelende project voor territoriale ontwikkeling is gericht op een korte keten en een kwaliteitsvolle voedselproductie. Het bedrijf neemt zijn intrek in een gebouw van 2760 m² dat een ‘bocalerie’, een pluimveeslachterij, een groentefabriek, werkateliers, opslagruimtes en een logistiek centrum omvat.

Het is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen spelers met aanvullende activiteiten, meer bepaald tussen fair trade en korte keten, aangezien Ethiquable Benelux er zijn kantoren en magazijn heeft gevestigd. 

Het openingsfeest de volgende dag was ook toegankelijk voor het grote publiek.

Een project dat kon rekenen op de steun van het BEP

Business Village 

En last but not least organiseerde de Business Village van Actibel  op 21 oktober een onvergetelijk feest samen met de Cercle de Wallonie.

Na de toespraken en presentaties was er een conferentie over het thema duurzaamheid, die dankzij een partnerschap met de RTBF rechtstreeks werd uitgezonden op La 1ere.

AfterMovie

 

 

 

De Business Village Ecolys by Actibel is een origineel project met een van de grootste verkoopzalen voor antiek in Europa, een groot Business Center met conferentie- en seminariezalen van uiteenlopend formaat, een restaurant met 350 plaatsen (Le Félicien), een zonnepark met 1228 zonnepanelen en een grote parking met 16 superchargers voor Tesla’s.

Met het gloednieuwe hotel IBIS Styles waarvan de kamers thematisch ingericht zijn rond het concept van een kunstenaarsatelier, zal dit vastgoedcomplex op een boogscheut van de stad Namen ongetwijfeld veel bezoekers en bedrijven aantrekken.

Facebook-pagina van de Business Village

Uw bedrijf op Ecolys®?

Fiche van het park

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.