Nieuws

Een project uitbouwen in Namen? Contacteer ons!

Créalys 14

Met de verkoop van 20 ha terrein, 59 miljoen euro aan investeringen en zo’n 390 geconsolideerde of te creëren jobs was 2021 een topjaar voor BEP Expansion économique.

Op de bedrijvenparken van Namen is er weinig van de crisis te merken…

De top 3 van bedrijvenparken in 2021 zijn Mécalys® (Andenne/Fernelmont), Ecolys® (Suarlée/Namen/La Bruyère) en Baillonville Nord (Somme-Leuze).

Maar bedrijven vestigen zich in de hele regio van Namen.

Gedetailleerde info over de bedrijvenparken in 2021: 

https://www.bep-entreprises.be/actualites/pae-bilan-2021/

En 2022 ziet er nóg veelbelovender uit als we kijken naar de dossiers die nu al in de pipeline zitten bij het BEP.

Aangezien het grote succes zich jaar na jaar blijft herhalen, heeft het BEP geanticipeerd op de toekomstige behoeften van de investeerders door de bedrijvenparken gaandeweg uit te breiden of nieuwe ontvangstruimten te creëren.

240 EXTRA HECTARE IN 2024-2026

Er loopt een stedenbouwkundige procedure voor 9 bedrijvenparken, die tegen 2026 het licht zouden moeten zien:

  • Nieuwe parken: Care-Ys® (Bouge) en Onhaye;
  • Uitbreidingen: Condrolys® (Ciney-Hamois), Mariembourg, Crealys® (Gembloux), Mettet, Chastrès, Baillonville en Mecalys® (Andenne/Fernelmont/Héron).

Op het park Care-ys® zullen technologiebedrijven actief in de gezondheidssector, de gezondheidszorg en de Silver Economy zich kunnen vestigen. Naast het sterilisatiecentrum voor ziekenhuizen dat er in de komende maanden wordt gevestigd en waarover op 15 maart een speciale persconferentie plaatsvindt, wachten nog 5 bedrijven om vanaf 2022 aan de werken te beginnen en zich in dit nieuwe thematische bedrijvenpark van 13 ha te vestigen. 

Condrolys® in Ciney-Hamois volgt dezelfde timing voor de aanleg van de wegen en de openbare voorzieningen en zal vanaf 2024 nieuwe investeerders verwelkomen op 28 ha terrein.

Staat verder nog op het programma: de aanleg van het park Onhaye (Anthée) van 8 ha, bestemd voor lokale ambachtslieden en zeer kleine ondernemingen.

Ook de bedrijvenparken van Mariembourg (40 ha), Mettet (15 ha), Chastrès (13,5 ha), Baillonville (20 ha) en Mecalys® (50 ha) wachten op een uitbreiding, die in 2025 klaar zou moeten zijn.

En last but not least is er het wetenschappelijke bedrijvenpark Crealys® dat binnenkort eindelijk over 50 ha bijkomende percelen zal beschikken. Een moment waar veel grote spelers reikhalzend naar uitkijken.

MIPIM 2022 in beeld

In die gunstige context zal het BEP aanwezig zijn op de volgende editie van de internationale vastgoedbeurs MIPIM, die in maart 2022 plaatsvindt in Cannes.

Ontwikkelaars en investeerders krijgen er een overzicht van de nieuwe terreinen die binnenkort vrijkomen in de bedrijvenparken van Namen.

Maxime Prévot, burgemeester van de stad Namen, zal er een voor- en nabeschouwing geven over de grote projecten die de hoofdstad van Wallonië transformeren. Verschillende invalshoeken komen aan bod:

  • Namen, stad van innovatie en creativiteit
  • Namen en zijn getransformeerde wijken
  • Namen en zijn wijken in volle bloei
  • Namen, een stad vol ambitie: nieuwe projecten

Daarna wordt het bedrijfsvastgoed in de bedrijfsparken in de kijker gezet.

Ook de stad Ciney zal aanwezig zijn om haar ambitieuze project in het oude klooster Les Capucins voor te stellen.

Daarnaast is het de ideale gelegenheid om het project Quartier de l’Innovation voor te stellen dichtbij het TRAKK, de creatieve hub van Namen. Stay tuned! 

Enkele projecten op MIPIM

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.