Nieuws

Een ruimte om uw lokale producties in de kijker te zetten?

EconomieLocale

U bent een kleine ambachtswerker in de voedingsmiddelensector, u werkt in de korte keten en u bent op zoek naar een ruimte om uw producties in de kijker te zetten, naast andere producenten die dezelfde waarden hanteren?

Word eigenaar van een ruimte in een pool van bedrijven, die op u lijken,  ‘La Fabrique Circuit Court’.

De voordelen voor de kleine producenten van een vestiging op de site van La Fabrique Circuit Court zijn legio, zoals: bundeling van bepaalde investeringen, synergieën en partnerships tussen productie- of distributiebedrijven die op de site gevestigd zijn, ondernemers die personeel, ruimtes en uitrusting delen met het oog op schaalvoordelen.

La Fabrique Circuit Court, een unicum

 ‘La Fabrique Circuit Court” is een vastgoedproject van formaat dat begeleiding krijgt van het BEP. Het leek dus vanzelfsprekend dat dit Naamse project een plek zou krijgen in Ecolys®, een bedrijvenpark dat inzoomt op duurzame ontwikkeling en beheerd wordt door het BEP.

In die fabriek, dit kleine productiebedrijf van 2.760 m²:

  • ruimtes/ateliers voor de ver- en bewerking van groenten en fruit die door telers uit de streek gekweekt worden,
  • opslagzones, en
  • een logistiek centrum.

Conserven, confituren, sauzen, vruchtensappen, bereide gerechten, enz. producten die niet naar alle hoeken van de wereld uitgevoerd worden, … maar die voor lokale consumptie bestemd zijn, via voedselcoöperatieven, schoolkeukens, woonzorgcentra, restaurants of zelfs particulieren.

Een bokaalderij – een gevogelteslachterij – een versnijdingsatelier

Om al deze bereidingen te bewaren en te bedelen, zullen bokalen gebruikt worden, met statiegeld om verpakkingsafval te vermijden.

De fabriek zal ook een kleine buurtgevogelteslachterij omvatten, waar de Waalse kwekers al lang naar uitkijken.

De uitrusting wordt aangevuld met een versnijdingsatelier om de teeltproducten te valoriseren, en een instrument voor de distributie van bioproducten uit de fairtradehandel.

De partners

De partners zijn, enerzijds, de oprichters: Ethiquable, Papilles Ravies, het Petit Abattoir Coopératif, de ‘Légumerie’ en de ‘Bocalerie’ van La Fabrique Circuit Court, en, anderzijds, de WOD Landbouw, de Société Wallonne en de bank Triodos.

De totale investering wordt op iets minder dan 3 miljoen euro geraamd.

De bouwvergunning is nu aangevraagd om de bouw op te starten in het najaar.

Interesse?

Wil u meer informatie over het project en/of wil u zelf ruimte kopen in La Fabrique Circuit Court, neem dan zeker contact op met Marc Dehareng op 0474/74.21.35 of mdh@bep.be

 

Lees De Korte-Ketenfabriek by Paysans-Artisans van 02/12/2019

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.