Nieuws

Een Waalse oplossing om grote hoeveelheden mondmaskers te ontsmetten

masque-corona

DE VERBINDING VAN 2 WAALSE BEDRIJVEN – 2 competenties

 
Twee Waalse bedrijven beslisten om de handen in elkaar te slaan om een oplossing uit te werken om in een keer een grote hoeveelheid maskers te ontsmetten en te steriliseren, tot 350 FFP2- en FFP3-maskers:
  • Solidfog, in Ciney, werkt systemen uit om te steriliseren en te ontsmetten door verneveling van waterstofperoxide (H2O2) – Solidfog
  • SalamanderU, in Marche-en-Famenne, is gespecialiseerd in containment units, zoals isolatoren of luchtdichte ‘bubbels’ met verschillende capaciteiten, en in de systemen voor de controle van deze units – SalamanderU

Clean Bubble

Samen ontwierpen ze de ‘Clean Bubble’, dat wil zeggen een luchtdichte kunststofbubbel van ongeveer 8 m², die kan worden gekocht of gehuurd, om gelijk waar te installeren, en waar in zes uur tot 350 mondmaskers tegelijk behandeld worden. Dit komt neer op 1.000 mondmaskers per dag, voor een kostprijs die momenteel op 60 centiem per mondmasker geraamd wordt. Een financieel interessante zaak, want 1 nieuw mondmasker kost bijna 5 euro, en er zou tot zowat tien behandelingen kunnen gegaan worden in de Clean Bubble.

Waarom is de wachttijd nog vrij lang, vergeleken met andere oplossingen die de cyclus in 60 tot 90 minuten kunnen afwerken? Omdat deze techniek alles doodt. Dat wil zeggen, zowel de virussen als de bacteriën, terwijl andere technieken zoals met droge warmte of UV enkel de virussen vernietigen. De mondmaskers zijn dus perfect en volledig steriel!

Sources : lesoir.be en lecho.be 23 april 2020.

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.