Nieuws

AFSTAND HOUDEN DANKZIJ EEN NAAMS BEDRIJF

distanciation

Het ministerieel besluit betreffende de noodmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, legt bedrijven een hele waslijst maatregelen op, onder meer social distancing, of 1,5 meter afstand houden tussen elke persoon.

Maar hoe zeker stellen dat deze afstand wel degelijk anderhalve meter is? Hoe kan de werkgever deze afstand invoeren en doen naleven?

EEN INTELLIGENTE ARMBAND

CGEOS Creative Geosensing BVBA, een Naams bedrijf met unieke deskundigheid in geometrische, topografische en industriële metingen, maar ook op het stuk van indoor lokalisatie, biedt ons deze oplossing: een UWB-tag op een armband, met voeding van een ingebouwde batterij die lang meegaat (12 uur).

  • Een tag is een metagegeven, een trefwoord of een gekoppelde/toegewezen term aan informatie (bijvoorbeeld een beeld, een artikel, een videoclip), die een kenmerk van het object beschrijft en mogelijk maakt om informatie met dezelfde trefwoorden makkelijk te groeperen.
  • UWB of Ultra Wide Band is een beter presterende draadloze verbinding dan Wi-Fi en Bluetooth, die de ontwikkeling van nieuwe diensten en nieuw gebruik kan bevorderen.

Principe: zodra de dragers zich in een kritieke straal bevinden (< 1,5 meter), zendt hun tag-armband een geluidssignaal uit om de dragers te waarschuwen, die dan onmiddellijk verder uit elkaar kunnen gaan. Het is een oplossing die beantwoordt aan de algemene gegevensverordening (AGV), want er hoort geen traceerverplichting bij en er is ook geen aansluiting op internet voor nodig. Ze waarborgt dus de anonimiteit van de personen onder elkaar.

DE VRUCHT VAN BELGISCH-CHINESE SAMENWERKING

De Provincie Namen is sinds 2000 verbroederd met de Provincie Jiangsu in China, waar de firma Nanjing Woxu Wireless Co, Ltd gevestigd is, die in 2012 werd opgericht. Het bedrijf wordt beschouwd als de beste wereldwijde fabrikant van draadloze plaatsbepalingschips met hoge precisie, die hoofdzakelijk UWB, Wi-Fi en GNSS gebruiken.

De uitwerking van deze intelligente armband werd mogelijk gemaakt door het partnership dat CGEOS Creative Geosensing BVBA sloot met Nanjing Woxu Wireless en is dus een van de vruchten van de samenwerking tussen deze twee provincies …

MEER WETEN?

Neem een kijkje op de website van CGEOS Creative Geosensing BVBA

EEN VRAAG, EEN VERZOEK, NEEM CONTACT MET ONS OP!

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.