Nieuws

EEN TOEKOMSTIGE INNOVATIEWIJK IN SALZINNES

trakk-arriere-2

BEP Expansion Economique kocht onlangs vier gebouwen die de Provincie Namen te koop stelde. Ze liggen vlak bij de creatieve hub TRAKK en zullen het met hun extra 6300m² mogelijk maken om een heuse innovatiewijk te ontwikkelen.

PROVINCIALE VERKOOP

Deze vier gebouwen maken deel uit van een verkoop van 17 provinciale panden, in verband met de bouw van het administratief provinciehuis, ‘Maison Administrative Provinciale’, en de samenvoeging van de provinciale diensten in een nieuw gebouw dat binnenkort af zal zijn en dicht bij de provinciale campus gelegen is. Op maandag 25 mei besliste de Raad van Bestuur van BEP Expansion Economique dus om de vier gebouwen van de site aan te kopen (+ de omgevende zone), namelijk het kantoorgebouw, het paviljoen, het huis en het atelier, voor een bedrag van 2.950.000 €.

EEN INNOVATIEWIJK IN NAMEN

Deze beslissing zal het mogelijk maken om, gelinkt aan TRAKK, een echte innovatiewijk uit te bouwen. Op de site is een gemengd project gepland van voornamelijk kantoren, maar ook woongelegenheid, vergaderzalen, parkeerplaatsen en gezellige ontmoetingsruimtes, in een publiek-privaat partnerschap en voor een welbepaalde doelgroep, in een koppeling van jeugd en creativiteit.

BEP Expansion Economique gaf het Franse bureau Alphaville, dat gespecialiseerd is in stadsprogrammering, de opdracht om na te denken over de bestemming van de site. Uit zijn besluiten blijkt een werkelijk potentieel voor een creatief project van innovatiewijk, naar het voorbeeld van onder meer de geslaagde projecten in Nantes, Saint-Etienne of München.

BEP Expansion Economique hoopt ook om voor de concrete vormgeving van dit project (in de komende vijf jaar) te kunnen rekenen op de EFRO-fondsen, en de site deels ter beschikking te stellen van privé-partners, met naleving van een strikt stedenbouwkundig charter.

NAAMS DIGITAAL ECOSYSTEEM

De Provincie Namen sluit zich aan bij deze positieve dynamiek, met steun aan het initiatief van BEP Expansion Economique. Deze nieuwe wijk zal een bijkomende troef zijn in de positionering van het label Namur Capitale Digitale.

Met TRAKK, in het hart van deze nieuwe wijk, maar ook Namur Intelligente et Durable (NID, de vroegere ‘digitale haven’), op de samenvloeiing, dat in het teken staat van de maatschappelijke interactiviteit voor stedelijke projecten; met het Belgisch paviljoen van de wereldtentoonstelling in Milaan (Pavillon de Milan) op de Citadel, dat bedoeld is om de digitale technologieën toegankelijker te maken; het Delta met zijn culturele dynmaiek; de Universiteit van Namen en meer bepaald haar faculteiten management en informatica, en alle privé-initiatieven in de sector (zoals van het KIKK Festival), blijft het Naams digitaal ecosysteem zich gestaag ontwikkelen en bevestigt zijn statuut.

Wilt u meer weten over het digitale ecosysteem van Namen?

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.