Nieuws

Dwelling is coming...

dwelling

Dwelling NV is een jong bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van passiefwoningen en sleutelklare villa’s uit massief hout, in een hedendaags design. Het werd opgericht in april 2014 en vestigde zich toen tijdelijk in het incubatorgebouw van de SPI+ in Couthuin.

De maximale gebruiksduur van vijf jaar is nu ten einde en de infrastructuren zijn ook te klein geworden. Dus besliste de exploitant om te investeren in de bouw van een groter pand, met een kantoor, een atelier, een magazijn en een kleine showroom, met steun van de groep Investsud (via haar dochter Capital et Croissance). De keuze viel op een terrein van +/- 45 are in Mecalys. De werken zouden in september 2020 moeten starten.

De activiteit zal uitgeoefend worden door een vijftiental mensen, de bedrijfsleider inbegrepen.

Te noteren: de activiteit van het bedrijf bleef op een zeer behoorlijk peil, ondanks de crisiscontext.

Een duurzame benadering van bouwen

De Belgische woningbouwer Dwelling ontstond uit een lange ervaring in de residentiële bouw (villa’s, huizen uit massief hout, houtskeletbouw, en sleutelklare houten woningen). Het bedrijf onderscheidt zich van de klassieke sleutelklaar-bouwer door constructies in een modern design, met avantgardistische kwaliteitstechnieken.

Voor wie zijn huis wil bouwen uit hout of een eigentijdse gelijkvloerse woning wil, is er CLT – Cross Laminated Timber – een natuurlijk bouwsysteem van kruiselings verlijmde houtlagen, dat het mogelijk maakt om moeiteloos de normen van de passiefwoning of van de nulenergiewoning te halen.

Om meer te weten

Dwelling, bouwer van passiefwoningen

U wil zich ook graag vestigen in de Provincie Namen? Ongeacht de omvang en de sector van uw bedrijf, het BEP begeleidt u op uw zoektocht naar de geschikte plek voor uw project – voor elke behoefte is er een oplossing.

Ik wil graag de vestigingsmogelijkheden in Namen ontdekken

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.