Nieuws

Chimsco neemt zijn intrek op een nieuwe site van 2,6 hectare

Chimsco

Het parcours van Chimsco lijkt op de droom van elke ondernemer: gespecialiseerd in houtskeletbouw en houten gebinten, blijft het bedrijf maar groeien. Het verhuisde zopas naar de oude site van het bouwbedrijf Thiran, op 2,6 hectare, in het bedrijvenpark van Achêne.

Een familie met ondernemingskoorts

De directeur van Chimsco, Xavier Michaux, herinnert zich nog zijn eerste stappen in de onderneming. In 2002 nam zijn vader een bedrijf in houten gebinten over en drie jaar later volgt Xavier hem in het avontuur. Hij gaat weg bij l’Oréal om aan het roer van het bedrijf te gaan staan. “In de firma werkten toen zeven mensen. Ik heb veel moeten leren, dankzij het contact met meer ervaren mensen. Dat is volgens mij ook een van mijn grote troeven: mijn vlot contact met mensen, met een ondernemersgeest als motor. Ook dat is mijn familiale erfenis!”

Een forse groei

In 2009 specialiseert het bedrijf zich in de houtskeletbouw. Het koopt een en vervolgens twee gebouwen en, met de hulp van het BEP, enkele bedrijven (de overname van het bedrijf B-Vitrées zal het een prijs op de Naamse Alfers 2017 opleveren. Het blijft groeien tot het zelfs niet anders meer kan dan zich over andere sites te verspreiden om aan de vraag te kunnen voldoen. Dat maakt het logistiek wel wat ingewikkelder en dus is de verkoop van de site van Thiran, op een boogscheut van het bedrijvenpark van Achêne, een niet te missen kans. Het BEP assisteerde Xavier Michaux bij de opmaak van het business plan en een financieel plan voor deze overname, en ook om contacten te leggen met investeerders en banken. “We zullen onze productiesites en onze 50 medewerkers op een enkele plek kunnen samenbrengen. De grote oppervlakte van het terrein geeft ons ook veel mogelijkheden voor de toekomst”, legt de directeur uit.

Investeren in de mens

Naast de commercialisering van nieuwe innovatieve producten (zoals de balk van hout en metaal ‘Posi’), zullen ook de volgende ontwikkelingen van de groep zich afspelen op het vlak van het beheer en de betrokkenheid van het personeel: het BEP heeft werkgroepen opgericht, waar het personeel bij betrokken werd, om samen na te denken over de visie en de opdrachten van het bedrijf. De expansie en de investeringen zouden bovendien nog nieuwe verbintenissen mogelijk moeten maken. Het bedrijf is jong, maar heeft nog een zeer mooie toekomst voor zich. Ik hoop dat ik die passie en de vrucht van mijn werk op lange termijn kan doorgeven aan mijn kinderen”, besluit Xavier Michaux.

 Voorstelling van Chimsco group

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.