Nieuws

Toekomstig distributiecentrum voor vaccins op Crealys®: start van de werken

GSK-HubLogistique-2

Op dinsdag 20 december 2022 plaatsten het biofarmaceutisch bedrijf GSK Belgium en zijn partners Yusen Logistics Benelux en MG Real Estate de eerste kolom van de nieuwe ultramoderne logistieke hub voor de distributie van vaccins op het bedrijvenpark Crealys® in Gembloux (Les Isnes). 

Reportage op CanalZoom

De werken zullen naar verwachting tot midden 2024 duren. De nieuwe logistieke hub wordt het grootste distributiecentrum voor vaccins van het farmaceutisch bedrijf in Europa, met opslagruimte voor bijna 42.000 palletten met vaccins en reagentia. Door de nieuwe gebouwen zullen vaccins sneller kunnen worden verdeeld in meer dan 160 landen, terwijl de CO2-uitstoot van de groep zal dalen.

Namen en Gembloux op de kaart

Crealys® is ideaal gelegen tussen enerzijds de fabrieken van GSK in Wavre en Rixensart en anderzijds Noord-Frankrijk. Daarom koos het bedrijf na een zeer uitvoerige vergelijkende analyse voor Crealys® als locatie voor zijn nieuwe logistieke hub. Via zijn onderaannemers consolideert GSK Biologicals op die manier zijn aanwezigheid op het bedrijvenpark Crealys®, waar GSK al sinds 1997 gevestigd is.  

Dit is de bekroning van een jarenlange weg waardoor Namen, Crealys® en Gembloux opnieuw op de kaart worden gezet als groeipolen die meetellen in Wallonië. Het BEP is trots om zijn partnerschap met GSK te kunnen voortzetten en zo bij te dragen aan de consolidatie van het bedrijf in Wallonië.

Concreet is het MG Real Estate (via zijn dochteronderneming Pinus Peuce) dat de 2 gebouwen op het terrein van 7 hectare zal bouwen. Yusen Logistics, een wereldleider in logistiek met variabele temperatuur (vooral in transport voor de gezondheidssector), zal het nieuwe opslag- en distributiecentrum voor farmaceutische producten huren en uitbaten voor rekening van GSK . Groupe Pierre, die onlangs werd opgenomen in de Japanse groep Yusen, zal een deel van de logistiek voor zijn rekening nemen.

Buiten de aankoop van het terrein bedraagt de totale investering € 75 miljoen en zal de vestiging goed zijn voor een honderdtal jobs in de opslag, de behandeling en de bereiding van farmaceutische producten. 

Meer info over de geplande investering

Uw bedrijf in de regio van Namen?

Overweegt u om uw bedrijf in de provincie Namen te vestigen op een van de bedrijvenparken van het BEP?

 

WIJ HELPEN U HET IDEALE TERREIN TE VINDEN

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.