Nieuws

NAAMSE 'FACTORIES OF THE FUTURE' IN DE KIJKER!

Schmitz

De ‘Factories of the Future’ plechtigheid vond op 26 maart plaats in Charleroi, in aanwezigheid van 600 personen.

Dit evenement wordt gedragen door Digital Wallonia en wil de Waalse KMO’s aanmoedigen om verder te gaan in hun digitale transformatie, via sensibilisering, diagnose en begeleiding.

FACTORIES EN AMBASSADORS

De avond richtte de schijnwerpers op de ondernemingen en ondernemers die een voorbeeld zijn op het vlak van digitale transformatie.

  • De ‘Factories of the Future‘ leveren de klanten specifieke producten met hoge toegevoegde waarde. Ze staan open voor de nieuwe bedrijfsmodellen en gaan doelbewust de weg op van de digitale productieprocedés die ze maximaal gebruiken, maar altijd met een sterk mensgerichte aanpak.
  • De ‘Ambassadors Made Different’ zijn bedrijven die innovatieve en baanbrekende initiatieven opzetten rond digitale en technologische transformatie.

Wallonië telt vandaag:

  • 4 fabrieken van de toekomst: AW Europe, Stas, JTEKT en Valeo; en
  • 13 Made Different ambassadeurs: Lescav, Menuiserie Riche, Belgium Coating, Schmitz Digital Printing, Dumoulin, Design Stone in 2019, na Lasea, Burnsen, Stabilame, Emac, Prayon, Mobic, Atelier de l’Avenir in 2018.

TWEE BEKROONDE NAAMSE BEDRIJVEN

In 2019 werden twee Naamse bedrijven onderscheiden:

  • Schmitz Digital Printing, een digitale drukkerij die ook visuele oplossingen biedt in Ciney, Ambassadeur in World Class Production. Bedrijfsleider Bruno Schmitz kreeg zijn prijs van Delphine Marot van het BEP, dat het bedrijf al enkele jaren begeleidt, onder meer op het stuk van innovatief management.
  • De Menuiserie Riche in Mariembourg werd erkend als Ambassadeur in de categorie ‘Smart Production’.

Beide bedrijven tonen zich wendbaar en werken al dagelijks digitaal, in het voordeel van hun medewerkers en klanten.

TECHNOLOGIEËN VOOR DE INDUSTRIE VAN DE TOEKOMST

Onderzoek, innovatie en opleiding zijn belangrijke motoren om een bedrijf van de toekomst te worden.

Om het verschil te maken in deze drie kernmotoren, beveelt Digital Wallonia de Waalse KMO’s aan synergieën te smeden met actoren die complementaire expertises aanbieden, onder meer in de ontwikkeling en de integratie van geavanceerde digitale technologieën.

Digital Wallonia identificeerde 11 geavanceerde digitale kerntechnologieën die bedrijven kunnen helpen om zich om te vormen tot industrie van de toekomst. Naargelang de sector en de markt zijn of worden deze technologieën inderdaad onmisbaar om concurrerend te blijven.

Om meer te weten, hier klikken.

DEMONSTRATOREN IN INDUSTRIE 4.0 VOOR WALLONIË

In Wallonië zullen in de loop van 2019 drie demonstratoren in industrie 4.0 worden ingezet om op te leiden in de nieuwe digitale technologieën. Het is tegelijk de bedoeling dat ook fabricagebedrijven de technologieën eerst kunnen toetsen om ze dan eventueel in hun productie te integreren.

Een demonstrator is inderdaad een modulaire en herconfigureerbaare experimentele workshop die alle fasen van een industriële productie omvat: fabricage van de componenten, opslag, assemblage, kwaliteitscontrole, verpakking, datacommunicatie, enz. Aan de workshop zullen 4.0-technologieën toegevoegd worden, om de prestaties, de flexibiliteit en de kwaliteit te verbeteren, de producten te personaliseren, de taken vlotter te doen gaan, … Echte, onderling verbonden machines die deel uitmaken van het basispark van de partners zullen de productieketen aanvullen.

De industrie 4.0 demonstratoren hebben tot doel om de concepten en de digitale technologieën van de vierde industriële revolutie op zo groot mogelijke schaal te verspreiden bij onze bedrijven, zowel wat opleiding als wat integratie betreft. Deze demonstratoren richten zich op de eerste plaats tot de industriële KMO’s die een concurrentievoordeel moeten blijven behouden als ze hun activiteiten willen doen groeien.

Om meer te weten, hier klikken.

U WIL OOK NAAR NAMEN KOMEN EN ZIJN VOORDELEN GENIETEN?

Stéphanie Bonmariage, Onthaal van de Investeerders voor het BEP, op 081/71.71.37 of sbo@bep.be

VRAGEN? MEER WETEN?

Contacteer Delphine Marot, Coaching BEP, op 081/71.71.22 of dma@bep.be

Corine Roland, Economische Aansturing van het BEP, op 081/71.71.45 of crl@bep.be

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.