Nieuws

SCHEEPSWERF MEUSE en SAMBRE BREIDT UIT

M&S

Meer dan honderd jaar vakmanschap

Meuse & Sambre heeft erg veel ervaring in nieuwbouw, want de scheepswerf bestaat al 113 jaar.

Het bedrijf levert vooral riviercruiseboten of schepen voor industrieel transport. De grootte doet er niet toe, elk rivier- of zeeschip wordt altijd op maat ontworpen, volgens de wensen van de klant. De werf ontwerpt en bouwt specifieke plezierboten en speciale schepen voor opdrachtgevers uit de hele wereld!

Op deze manier benut Meuse & Sambre zijn competenties als scheepsbouwer in het voordeel van andere sectoren, zoals groeves, waterzuiveringsbedrijven of burgerlijke bouwkunde.

Een NOG sterker presterende tool in Andenne

Dus zullen een nieuwe scheepsproductie-unit en ook de ketelmakerij en het mechanica-atelier in Seilles worden ondergebracht om een apparaat van kwaliteit te behouden, dat aan de groeiende vraag kan beantwoorden. Het project kreeg de steun van het Gewest en van het zelfstandig havenbedrijf Port autonome de Namur.

Het riviertransport maakt opgang

Op 27 maart hield Wallonië de Dag van het riviertransport en van de intermodaliteit in Wallonië 2019 (Direction de la Promotion des Voies navigables et de l’Intermodalité – Directie Bevordering Waterwegen en Intermodaal Vervoer).

De vooruitzichten van de transportvraag in België tegen 2040 voorspellen een groei met 32% van de vraag naar het goederenvervoer per schip. Er wachten de scheepsbouwers dus tal van opdrachten.

NOG EEN VOORBEELD: de beloning van Inovyn

Elk jaar beloont de Directie Bevordering Waterwegen en Intermodaal Vervoer een bedrijf dat een mooie vooruitgang boekte in zijn riviertransport.
Dit jaar viel de keuze van de DPVNI op een groot bedrijf dat Europees leider is in de productie van PVC: Inovyn en zijn productiesite van Jemeppe-sur-Sambre!

  • zijn hoofdexploitatiezetel in Wallonië bestaat al meer dan 120 jaar;
  • Inovyn zal over de 100 miljoen euro investeren in zijn grootste Waalse site;
  •      Inovyn zag zijn riviervervoer met bijna 40 % toenemen tussen 2015 en 2018.

In 2018 vervoerde het bedrijf 662 000 ton goederen over het water, tegen 592 000 ton in 2017 (of dus een stijging met 12 %).

Reportage van Canal C

Meer info:

https://www.meusam.com/fr/

Port autonome de Namur

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.