Nieuws

ANDENNE: GROTE INVESTERING DOOR DE LEIDER IN STEDELIJKE SCHOONMAAKMACHINES, GLUTTON®

IMG_1402

Glutton®, u bekend?

Het is geen toeval dat deze stedelijke alleszuiger ‘Glutton’ heet, het Engelse woord voor veelvraat. Vandaag doet hij onverstoorbaar zijn werk in een groot aantal straten over de hele wereld.

Glutton® Cleaning Machines is al 25 jaar gespecialiseerd in de schoonmaak van stedelijke ruimtes. De heer Lange, de dynamische baas van het bedrijf, werkte indertijd een innovatieve uitrusting uit die veel meer moest doen dan gewoon vegen. De machine heeft een stofzuiger en zuigt dus op, maar veegt en filtert tegelijk, beschikt over een hogedrukreiniger en verstuift water. En het laatste model, de Glutton ZEN, is een 100% elektrische straatveegmachine met vier wielen, die 10 uur autonomie garandeert.

Stel u voor hoe comfortabel werken dat is voor arbeiders die het gebruiken. Het systeem zorgt niet alleen voor een positief imago, het maakt de stad ook schoon in alle stilte, dus zonder enige geluidshinder voor de mensen in de buurt.

 

Een nieuwe superpresterende productiesite

Het bedrijf investeerde 8,5 miljoen euro in deze nieuwe fabriek van 7000 m² in Andenne en kan zo zijn productiecapaciteit verhogen tot dubbel zoveel beroemde stedelijke afvalzuigers, die nu in 6000 steden van 70 landen te vinden zijn. In 2018 boekte het een omzet van 14 miljoen euro en de heer Lange wil het daar zeker niet bij laten. Het is duidelijk dat zijn klant altijd centraal staat in zijn prioriteiten.

Glutton® stelt momenteel 94 mensen tewerk. In 2016 waren dat er 37, een opmerkelijke toename dus! Het moet gezegd dat de nieuwe lokalen ook werden ingericht om het personeel maximaal welzijn te garanderen. Het gebouw, van een onbetwistbare architecturale kwaliteit, is ook milieuvriendelijk ontworpen. Dat bewijzen de lokale energieproductie met 300 zonnepanelen, de HVAC-verwarming en de ledverlichting.

De begeleiding door het BEP in beelden

Het artikel van Promandenne

www.glutton.com

Mecalys® en de bedrijvenparken van het BEP

Al deze projecten hadden nooit het licht kunnen zien zonder forse openbare investeringen, de vrucht van de inspanningen van BEP Expansion Economique, de betrokken steden, in dit geval Andenne, en natuurlijk Wallonië.

Glutton® is dus de allereerste investeerder die zich vestigde in Mecalys®, het bedrijvenpark dat zich uitstrekt over de gemeentes Fernelmont en Andenne, samen met het eerste startersgebouw waar drie huurders gevestigd zijn.

In dit zelfde park komen er binnenkort zowat twintig andere bedrijven bij. Sommige hebben hun bouwwerken al afgerond, andere zitten in het stadium van de vergunningsaanvragen bij het Gewest, voor nog andere loopt hun aanvraag voor de aankoop van een perceel bij het BEP.

 

U wil ook een plaatsje in de Provincie Namen? Neem contact met ons op!

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.