Nieuws

Volition RX zoekt... én overtuigt de ambassadeur van de VS

Ambassadeur USA à Crealys

VolitionRx Limited is een multinational gespecialiseerd in epigenetica. Dit Waalse R&D-bedrijf is gevestigd op het bedrijvenpark Créalys® en gaf Michael M. Adler, ambassadeur van de VS in België, een rondleiding in zijn onderzoeks-, ontwikkelings- en productiefaciliteiten.

Volition is actief aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Het bezoek van de heer Adler was dan ook de ideale gelegenheid om de vruchtbare samenwerking en de nauwe banden te benadrukken die het bedrijf al 13 jaar smeedt tussen de verschillende Amerikaanse en Belgische belanghebbenden.

De R&D en de productie in België en een hypermodern labo in Californië

Volition ontwikkelt eenvoudige, gebruiksvriendelijke en budgetvriendelijke bloedtesten om uiteenlopende – potentieel levensbedreigende – ziekten te helpen diagnosticeren en opvolgen, waaronder bepaalde kankers en ziekten die in verband worden gebracht met NETosis, zoals sepsis en COVID-19.

Met R&D- en productiefaciliteiten die speciaal werden ontworpen in België en een hypermodern innovatielab in Californië is Volition actief aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

“Als bedrijf profiteren we enorm van die talentenpool, de nauwe samenwerking en de gedeelde ervaring, wat onze groei ongetwijfeld heeft versneld. Ons filiaal Volition Veterinary Diagnostics Development LLC ontstond uit een samenwerking met de Texas A&M University en zorgde ervoor dat we de kankertest Nu.Q® Vet commercieel konden lanceren in de VS. De succesvolle en duurzame relaties die we aangeknoopt hebben met belanghebbenden van over de hele wereld zijn essentieel geweest voor de ontwikkeling van Volition.”Gaëtan Michel, operationeel directeur van Volition

De huidige productportefeuille van Volition omvat de kankertest Nu.Q® Vet, een diagnostisch hulpmiddel voor de vroege opsporing en opvolging van kanker bij honden, en Nu.Q® NETs, een CE-gemarkeerde test om ziekten op te sporen die in verband worden gebracht met NETosis.

De groep beschikt over 95 patenten en 126 andere patenten zijn nog in behandeling. Het bedrijf is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE).

De technologieën van Volition

Volition is een multinational gespecialiseerd in epigenetica die gebruik maakt van Nu.Q®, zijn eigen platform voor de kwantificatie van nucleosomen. Via zijn filialen ontwikkelt Volition eenvoudige, gebruiksvriendelijke en budgetvriendelijke bloedtesten om soms ernstige ziekten vroegtijdig op te sporen. Een vroegtijdige diagnose en controle kunnen niet alleen het leven van patiënten verlengen, maar ook hun levenskwaliteit verbeteren. De tests zijn gebaseerd op de wetenschap van Nucleosomics™, waarbij nucleosomen in het bloed of in andere lichaamsvloeistoffen worden opgespoord en gemeten, wat kan wijzen op een ziekte.

Het gros van de R&D-activiteiten van Volition is ondergebracht in België, op Créalys®, het wetenschapspark van Namen. Er zit een innovatielaboratorium en het grootste deel van het team werkt op deze site. Daarnaast is er ook nog een kantoor in de VS en een paar extra kantoren in Londen en Singapore.

Het bedrijf telt momenteel 60 werknemers in België en 26 in de VS, onder andere in het filiaal dat in 2017 werd opgericht.

Ambassadeur Adler chez Volition

US Ambassador Adler visits Belgian Volition

Welke rol speelt het BEP hierin?

Gaëtan Michel, operationeel directeur van Volition, zei tijdens zijn bezoek: “We waren heel blij om ambassadeur Adler bij Volition te mogen verwelkomen. Hij maakte kennis met ons team van experts, kreeg uitleg over onze revolutionaire epigeneticatechnologie en we benadrukten ook het potentieel van ons onderzoek om de resultaten van patiënten wereldwijd te verbeteren.”

Daarnaast zei hij nogmaals dat het BEP enorm heeft geholpen om in 2016 het eerste gebouw voor het bedrijf te vinden nadat hij in de labo’s van de universiteit van Namen had gewerkt. Er werden uitgebreide laboratoria opgericht en in 2020 werden de activiteiten uitgebreid naar een tweede gebouw in dezelfde straat, dat essentieel was voor de oprichting van een echte productie-eenheid.

Zoekt u ook een nieuwe ruimte in de provincie Namen om uw bedrijf in Life Sciences verder uit te bouwen?

contacteer ons

Meer weten over de gezondheidssector en de ‘silver economy’ in de provincie Namen?

 

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.