Nieuws

EEN NIEUWE INVESTEERDER IN ECOLYS: VERS, DAT IS SUD-FRESH

Sud-Fresh

Sinds enkele weken zijn nieuwe werken in Ecolys afgerond: het bedrijf Sud-Fresh, dat al 25 jaar gespecialiseerd is in de logistiek van voedingsproducten op gecontroleerde temperatuur, vers en diepvries, vestigde er zijn logistiek centrum voor Wallonië, op een oppervlakte van meer dan 5000 m². Daar horen 70 arbeidsplaatsen bij.

WIE IS SUD-FRESH?

Dit bedrijf doet momenteel aan groupage voor meerdere klanten en werkte deze grotere infrastructuren uit om zijn klanten in de Benelux beter te kunnen bedienen. Het behoort tot dezelfde groep als onder meer Jekatrans.

Het bedrijf vervoert verse en diepvriesproducten in dezelfde vrachtwagens, dankzij het gebruik van multitemperatuur koelwagens. Door deze technologie worden er veel minder kilometers leeg afgelegd en wordt tegelijk de CO²-uitstoot verminderd.

De klanten voor dit dienstenaanbod krijgen dus veel flexibiliteit. Dat leidt tot een fiks grotere toegevoegde waarde dan de gewone transport- of opslagactiviteiten. Sud-Fresh beschikt daarnaast over een netwerk in alle steden van België, het Groothertogdom Luxemburg en Nederland.

Zijn klanten zijn de producenten en distributeurs van voedingsproducten in de Benelux en ook in Noord-Frankrijk. Dat komt momenteel neer op ongeveer 150 klanten.

EEN MILIEUGERICHTE VISIE

Zo wordt het doel van Sud-Fresh gehaald: een logistiek centrum uitbouwen in het noorden van Namen om een zuinig en milieuvriendelijk alternatief te bieden aan de verdelers van voedingsproducten op gecontroleerde temperatuur: de producten opslaan op -20°, daarna voorbereiden en verzenden in de hele Benelux.

Om zijn vrachtwagens zo weinig mogelijk leeg te laten rijden, koos de heer Gaillard de vestigingsplaats voor de nieuwe site dicht bij de verkeerswisselaar van Daussoulx. Mobiliteit zal alsmaar duurder worden en heeft een grote invloed op het milieu. Massastromen beperken bijkomende verplaatsingen.

Het bedrijf draagt sinds 2013 het keurmerk ‘Lean & Green’ en kreeg in 2019 zijn eerste Lean & Green Ster.

 

Meer informatie: http://www.sud-fresh.com/

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.