Nieuws

GRAMITHERM® KIEST SAMBREVILLE (NAMEN) VOOR DE OPRICHTING VAN ZIJN PRODUCTIE-UNIT

Gramitherm

Gramitherm investeert in België

Gramitherm Europe liet zijn oog vallen op Auvelais-Sambreville (Provincie Namen – België) voor de vestiging van zijn fabricage-unit op 3800 m². Het gaat om een productielijn van panelen met de AIRLAY-technologie, in een korte-ketenbenadering.

Dit project is mogelijk gemaakt door het partnerschap tussen CLEAN INSULATING TECHNOLOGIES – dat de intellectuele eigendom bezit van Gramitherm®, een innovatief industrieel procedé voor de fabricage van thermische isolatiematten op basis van gras -, INVESTSUD en NAMUR INVEST, twee Belgische regionale fondsen. Naast deze investeerders wordt het project financieel ondersteund door EasyGreen van Sowalfin, samen met de bankwereld.

De nieuwe firma GRAMITHERM EUROPE NV, met een kapitaal van 1,1 miljoen €, installeert dus het eerste exclusieve productieplatform van GRAMITHERM®-panelen, dat 100.000 m³/jaar flexibele panelen zal kunnen produceren. Het gaat van start in september dit jaar.

Hoe het werkt?

GRAMITHERM EUROPE NV zal meewerken aan de nuttige toepassing van de honderdduizenden ton grasmaaisel die elk jaar in de Benelux worden geproduceerd, met de fabricage van isolatiematten die in heel Noord-Europa zullen verdeeld worden. Dit materiaal met een negatieve koolstofbalans isoleert niet enkel tegen koude en warmte, maar slorpt ook lawaai op en reguleert de vochtigheid.

Het product kreeg de Bouygues-prijs voor circulaire economie op Vivatech 2018.

Het bedrijf maakt deel uit van een Europees Interreg-project dat de naam GrasGoed kreeg en bedoeld is om grasafval dat zo overvloed aanwezig is, te valoriseren. Het is lid van de ecobouwcluster in Wallonië die dit initiatief omkaderde. Ook Valbiom droeg bij tot dit project.

https://www.grasgoed.eu/eerste-isolatiemat-op-basis-van-gras-overhandigd-om-huize-dijleland-te-isoleren-2/

De steun van het BEP

De bedrijfsadviseurs van het BEP begeleidden de projectleiders bij de uitvoering van hun bedrijfsplan, de zoektocht naar de nodige fondsen voor het project en naar een aangepaste exploitatiesite voor de productie van nieuw milieuvriendelijk materiaal.

Meer info:

Persbericht

Website van het bedrijf

Artikel

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.