Nieuws

Drie nieuwe aanwinsten voor Ecolys® en Crealys®

MGRealEstate - hub logistique GSK

Op maandag 22 augustus heeft BEP Expansion Economique drie percelen verkocht voor enkele atypische projecten op de bedrijvenparken Crealys® en Ecolys®.

Samen zijn de projecten goed voor een investering van meer dan 60 miljoen euro en zo’n 120 potentiële nieuwe jobs.

Een logistieke hub voor GSK Biologicals op bedrijvenpark Crealys®

Yusen Logistics is een van de grootste bedrijven in logistiek en transport ter wereld, vooral in de sector van de gezondheidszorg in de Benelux en Europa. Het bedrijf zal een nieuw opslag- en distributiecentrum voor farmaceutische producten bouwen dat uniek is in Europa en het namens GSK Biologicals uitbaten. Groupe Pierre zal instaan voor een deel van de logistiek.

Via dochteronderneming Pinus Peuce zal MG Real Estate investeren in twee gebouwen op een terrein van 7 hectare:

  • Het eerste gebouw zal worden gebruikt voor de ontvangst, de opslag en de distributie van afgewerkte producten en klassieke grondstoffen naar Europese en mondiale bestemmingen. Het gebouw van 39.000 m² zal ingedeeld zijn in verschillende ruimtes voor de opslag van goederen op verschillende temperaturen (ook gekoelde producten);
  • Het tweede gebouw zal dienen voor de opslag en levering van andere soorten grondstoffen van GSK voor de productiecentra van het bedrijf in Waals-Brabant. Op 1500 m² oppervlakte zullen er goederen worden opgeslagen op kamertemperatuur.

De gebouwen zullen uitgerust zijn met de modernste technologie en zullen aan hoge duurzaamheidsnormen voldoen.

 

Naast de aankoop van het terrein bedraagt de totale investering 55 miljoen euro, goed voor 75 jobs in de opslag, behandeling en bereiding van farmaceutische producten. Via zijn onderaannemer consolideert GSK Biologicals zijn aanwezigheid op het bedrijvenpark Crealys®, waar de onderneming al sinds 1997 gevestigd is. GSK Biologicals heeft er al een gekoeld logistiek centrum voor de opslag en distributie van vaccins op internationale schaal, dat in 2009 door Fri Pharma werd gebouwd.

Dankzij de nieuwe gebouwen zullen vaccins sneller kunnen worden verdeeld in meer dan 160 landen, terwijl de CO2-uitstoot van de groep wordt verminderd.

GSK wil duidelijk het biofarmaceutische ecosysteem in België versterken en consolideert de positie van Wallonië aan de logistieke top in de gezondheidssector.

Crealys kwam als winnaar uit de bus na een diepgaande vergelijkende analyse door GSK toen het bedrijf op zoek was naar de ideale locatie voor zijn logistieke hub. BEP Expansion Economique is dan ook bijzonder trots dat het deze nieuwe belangrijke ontwikkeling voor Wallonië kan verwelkomen in Namen. Het project wordt gesteund door verschillende partners die de hub willen verankeren in deze centrale en toegankelijke regio die een ideale uitvalsbasis is voor de handel met heel Europa. Deze investering kan rekenen op praktische ondersteuning van het agentschap.

BVI.EU en zijn vastgoedcomplex op Ecolys®

BVI.EU is een toonaangevende vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in het ontwerp, de bouw en de commercialisering van bedrijfsvastgoed. Het bedrijf richt zich vooral op kmo-parken en -dorpen of complexen met moduleerbare werkruimtes die aan kmo’s worden verkocht of verhuurd.

 

BVI.EU startte meer dan 20 jaar geleden in Vlaanderen en breidt zijn activiteiten sinds enkele jaren ook uit naar Wallonië, Duitsland en Frankrijk. De ontwikkelaar ligt aan de basis van het vastgoedcomplex aan de ingang van Floreffe, langs de RN90, dat een dertigtal modules voor bedrijven aanbiedt.

Vandaag zet BVI.EU zijn ontwikkeling verder in Namen met de aankoop van een terrein van 92 are op het bedrijvenpark Ecolys®. Daar zal een ‘Green Business Park’ van 4800 m² worden aangelegd, verdeeld in 24 modules van 150 tot 290 m² voor bedrijven die willen uitbreiden. Het nieuwe vastgoedaanbod is moduleerbaar en biedt bedrijven een grote flexibiliteit. Op termijn spreken we van minstens een veertigtal arbeidsplaatsen.

ATFJ op komst

Op dezelfde datum werd een overeenkomst voor een derde perceel ondertekend met ATFJ, schrijnwerkerij, meubelmaker en restaurateur van geklasseerd erfgoed. Het bedrijf strijkt binnenkort neer op Ecolys®, een site die perfect aansluit bij zijn profiel.

“Deze vastgoedprojecten werden eind augustus 2022 afgesloten en tonen aan dat heel wat grote internationale en Vlaamse groepen interesse hebben in de regio Namen. Met een investering van meer dan 60 miljoen euro en het vooruitzicht van een honderdtal nieuwe jobs dragen de projecten duidelijk bij tot de economische ontwikkeling van Namen. En dat in een moeilijke context voor bedrijven.”Jean-Marie CHEFFERT, voorzitter van BEP Expansion Economique

 

OVERWEEGT U ZICH TE VESTIGEN OP EEN VAN DE BEDRIJVENPARKEN VAN HET BEP?

Wij helpen u in uw zoektocht naar het meest geschikte terrein

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.