Nieuws

Inhuldiging van nieuwe groene ruimte op het bedrijvenpark van Fernelmont

communefernelmont (5)

Op zaterdag 17 september 2022 werd de ‘talweg’* in de perimeter van het bedrijvenpark van Noville-Les-Bois officieel ingehuldigd door het gemeentebestuur van Fernelmont.

In de week van de mobiliteit zijn deze nieuwe beleidsmaatregelen een mooi initiatief om te ondersteunen en in de kijker te zetten.   

Een nieuw wandelpad

* Het woord talweg komt uit het Duits: Tal (vallei/dal) en Weg (weg/route). Het is de lijn die de laagste punten in de vallei van een helling met elkaar verbindt. Een talweg geeft zo ook het natuurlijke profiel weer van een waterloop. (Bron)

De inhuldiging van de talweg geeft de grens aan waar de uitbreiding van het bedrijvenpark van Noville-les-Bois stopt. De bijkomende 5 ha van het park zijn bestemd voor nieuwe bedrijven maar er wordt ook aandacht besteed aan waterbeheer en biodiversiteit. Rémy Frère, werfleider voor het BEP, legt uit:

 Langs de stroom is een voetgangerspad van een kilometer aangelegd met zitbankjes en informatieborden. De oevers van de waterloop werden vergroend met de aanplanting van inheemse soorten.

Door de aanleg van groen binnen de activiteitenzone krijgen de werknemers een mooie plek om te wandelen, te ontspannen en met elkaar te praten.

Een bron van biodiversiteit die de leefomgeving voor de werkgevers en werknemers aangenamer zal maken, kan de aantrekkingskracht van de site alleen maar vergroten. Ook de lokale bewoners kunnen er komen wandelen, waardoor het bedrijvenpark beter geïntegreerd zal zijn in zijn omgeving.

Ook andere ideeën worden overwogen om deze aanpak verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld het idee om er schapen te laten grazen.

OVER DE UITBREIDING

En verder? 

We willen onze dienstverlening continu verbeteren. Daarom zijn we een paar maanden geleden besprekingen gestart om de toegang tot de site en de hoofdkantoren van de bedrijven te vergemakkelijken voor gebruikers van het openbaar vervoer en zachte mobiliteit, als alternatieven voor de auto. De toegang tot het park wordt bediend door een expresslijn van de TEC met een hoge frequentie tussen  Namen en Waremme.

Er worden verschillende mogelijkheden onderzocht om de ‘last mile’ te overbruggen, zoals de aanleg van een beveiligde parking voor fietsen of elektrische steps, wegmarkeringen om veilig te kunnen rijden, enz. Het uiteindelijke doel is om een echte mobipool te ontwikkelen.

OVERWEEGT U ZICH TE VESTIGEN OP HET BEDRIJVENPARK van Fernelmont?

Fiche van het park

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.