Nieuws

Ook de luchtvaart NEEMT EEN HOGE VLUCHT IN NAMEN

sonaca-200-side
  • SONACA, een hele waaier van producten

Sonaca Aircraft richtte zijn gloednieuw assemblagecentrum voor het model Sonaca 200 inderdaad in, pal in het hart van het Naamse vliegveld in (Temploux), dat piloten en vliegscholen goed kennen en dat het bedrijf onlangs overnam. De 200 maakt deel uit van de nieuwe generatie tweezittervliegtuigen die hoog aangeschreven staan voor hun vliegkwaliteiten en de interessante verhouding tussen prijs en kwaliteit die onder meer vliegscholen en privépiloten nodig hebben. Voor deze komst waren aanpassingswerken nodig, waaronder een bitumen piste.

Momenteel wordt op het vliegveld een gebouw van 1700 m2 opgetrokken, voor de verdere uitbouw van de productie en van een professionele showroom voor Sonaca Aircraft.

Benjamin de Broqueville, gedelegeerd bestuurder van de ‘Aérodrome’, en zijn echtgenote Vanina Ickx, dochter van de beroemde racekampioen, geloven vast dat dit model de toekomst is voor de vliegscholen en -clubs en dat de investeringen die ze samen met hun vennoot Olivier de Spoelberch doen, een nieuwe impuls zullen geven aan de regio.

Op het vliegveld werd trouwens ook een droneschool opgericht onder de naam Espacedrone. Dat is meteen een tweede primeur. En op dezelfde site zullen nog meer andere activiteiten opgezet worden, in de nieuwe, te bouwen gebouwen, met daarnaast ook eetgelegenheid en meetingrooms.

U bent als bedrijf actief in de luchtvaart? Neem dan vandaag nog inlichtingen over de mogelijkheden om u in Namen te vestigen in een infrastructuur die aangepast is aan uw behoeften en rechtstreeks verbonden is aan de sector.

 

  • COEXPAIR, sterke groei op een nichemarkt.

Zijn gedelegeerd bestuurder bevestigt het: “Wij vervaardigen composietonderdelen met onze technologieën en onze specifieke werktuigen en het valt goedkoper uit in Wallonië dan in Azië!” André Bertin is best trots dat hij zo kan bijdragen tot meer en blijvende werkgelegenheid in zijn streek, want hij stelt 22 mensen tewerk.

Omdat het bedrijf kon werken – in het kader van een competitiviteitspool, Skywin – aan projecten zoals ‘Avion Plus Composites’ en de steun kreeg van Wallonië voor deze innovatieve activiteit met hoge toegevoegde waarde, kon het groeien en de wereldleider op zijn gebied worden, met klanten als SONACA, SAFRAN of SABCA en lokale partners van wie de deskundigheid in precisiemechaniek niet meer aan te tonen is.

Het Amerikaanse bedrijf Radius Engineering is aandeelhouder van Coexpair. Ze werken samen en verdelen de wereldmarkt onder elkaar.

Het bedrijf mikt op een omzet van 10 miljoen euro in 2019, met extra aanwervingen er bovenop.

In deze context verdubbelde Coexpair onlangs zijn productie-installaties in het park Ecolys in Namen (Suarlée).

 

U wil ook een plaatsje in een dynamische en gastvrije regio?

 

Neem contact op met het BEP!

 

Meer informatie:

http://www.sonaca-aircraft.com/
http://www.lavenir.net/cnt/dmf20171122_01088745/sonaca-aircraft-a-l-aerodrome-de-temploux-40-emplois-a-la-cle
http://www.aviation24.be/airlines/sonaca-aircraft-moves-namur-aerodrome-temploux-assemble-sonaca-200/
https://www.rtbf.be/info/regions/detail_la-sonaca-aircraft-bientot-a-l-aerodrome-de-temploux?id=9769781

http://www.rtl.be/info/Video/655655.aspx
https://www.facebook.com/Temploux/?hc_ref=ARTKM3gKAPZomsNNNDNkU2XeuqyBtkMHID6tt4Q1jpD6Ow8pGeCLF-iFThbZibcVkaU

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.