Nieuws

BSOLUTIONS: EEN SUCCESVERHAAL

BIM

Van een klein bureau dat groeide en groeide …

Eind de jaren 90 nam een klein bureau van architecten, ingenieurs en stabiliteitsdeskundigen zijn intrek in een incubatorgebouw van het BEP in Crealys®. Ze waren toen met vijf. Intussen groeide het uit tot een geïntegreerd bureau van indrukwekkende afmeting dat tal van competenties in huis heeft. Vandaag heeft het nog altijd zijn vaste stek in Crealys®, maar dan wel in een gelabeld gebouw dat al meer dan eens in de prijzen viel (zie dit artikel).

Door deze groei werken nu 80 mensen voor BSolutions.

Dankzij de BIM-specialisaties en de duurzame, verantwoordelijke en rendabele aanpak die de naam ‘Genesis’ kreeg, blijft het team meespelen met de grote namen in de sector.

Wat doet BSolutions?

Het team van BSolutions verenigt de onmisbare competenties om elk type bouwproject tot een goed einde te brengen: architectuur, infrastructuren, milieucertificaties, speciale technieken, stabiliteit, coördinatie, … zelfs voor de specifieke aspecten van de industriële sector.

Waarom BIM?

BSolutions is erkend als deskundige in BIM, als opleider in partnerschap met het WTCB en de cluster CAP2020. In 2017 viel het de eer te beurt om opnieuw een Belgische BIM Award in de wacht te slepen. Doelstellingen voor de klant: de beste kwaliteit, onder meer op milieuvlak, een project dat goedkoper uitvalt en constructieve operationele efficiëntie.

Het Bureau paste BUILDING INFORMATION MODELING toe voor bouwopdrachten zoals de creatieve hub TRAKK, die momenteel in renovatie is, maar ook voor Glutton in Mecalys en Thélis in Naninne.

‘Genesis by BSolutions’

Philippe Decock, Ir. Architect – Directeur van BSolutions, gaf ook de aanzet tot de cel ‘GENESIS By BSolutions’. Deze samenwerkingsmethode heeft tot doel om een duurzaam project uit te voeren dat optimaal is op het gebied van energie.

Door deze globale kijk op elk project, waarin tegelijk duurzame ontwikkeling centraal staat in elke fase, stellen de deskundigen al hun ervaring ten dienste van de bouwheren, kwestie van de exploitatiekosten van een gebouw te drukken en tegelijk zijn waarde en het comfort van de gebruikers te verhogen.

http://www.genesisbybsolutions.be/

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.