Nieuws

DE CHEMISCHE SECTOR IS STERK AANWEZIG IN DE PROVINCIE NAMEN

Inovyn

Jemeppe behoort tot de meest concurrerende productie-units van Europa. Deze investeringen zullen zijn positie als site van wereldklasse nog verstevigen, CHRIS TANE, CEO VAN INOVYN

DE GROEP INOVYN WORDT GROTER IN NAMEN (JEMEPPE-SUR-SAMBRE)

Het chemisch bedrijf Inovyn onthulde onlangs een investeringsplan van 100 miljoen euro op zijn site van Jemeppe-sur-Sambre (provincie Namen).

VERHOGING VAN DE PRODUCTIE EN NIEUWE WERKGELEGENHEID

De fabriek van Jemeppe-sur-Sambre produceert jaarlijks bijna 480.000 ton PVC en is de grootste productie-unit van de groep.

De aangekondigde nieuwe investering zal de productie van nog eens 200.000 ton per jaar mogelijk maken en zal ook nieuwe banen scheppen op de site, waar momenteel 479 personen tewerkgesteld zijn.

De eerste uitbreidingsfase zou in 2020 afgerond moeten worden.

BETER INGAAN OP DE TOENEMENDE VRAAG NAAR PVC

Deze investering moet de productie van PVC (polyvinylchloride) op de site optrekken, om te voldoen aan de groeiende vraag van de sectoren bouw, elektronica, verpakking, bescherming van voedingswaren, water en energie. Naast dit traditioneel gebruik kent deze kunststof nieuwe toepassingen, want ze kan ook gebruikt worden in combinatie met andere materialen zoals composieten. Dat is onder meer het geval voor windmolens.

EEN VAN DE GROOTSTE PVC-PRODUCENTEN VAN EUROPA

Inovyn, dat 4.300 werknemers tewerkstelt op 16 sites, gespreid over 10 landen, boekt een jaarlijkse omzet van 3,5 miljard euro.

Het dochterbedrijf van de reus Ineos doet er alles aan om zijn centrale positie op de markt van het plastic en zijn dagelijkse derivaten te versterken. Vandaag behoort Ineos tot de grootste chemische bedrijven op wereldschaal, met 171 industriële sites en zowat 19.000 werknemers.

 

Meer informatie: Artikel uit l’Echo

Prijs riviertransport: reportage: Inovyn gaat meer gebruik maken van het vervoer over water.

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.