Nieuws

RECORD: 18 MODULES VAN DOORGANGSGEBOUWEN VONDEN EEN KOPER BIJ DE START VAN HET WERKJAAR

img_2013_snapseed1

VAN BEAURAING TOT GEMBLOUX, VIA SAMBREVILLE

De vraag naar kantooroppervlaktes of werkplaatsen maakte een indrukwekkende sprong in de zomer van 2019. Zo werden 18 ruimtes van BEP Expansion économique verhuurd aan jonge bedrijven, zowat overal op het grondgebied van Namen: zowel in Food is Life in Sambreville, (medefinanciering door het EFRO en Wallonië), een uitgerust doorgangsgebouw voor de voedingswarensector, de ruimtes in het wetenschapspark Crealys of eerder in het zuiden van de provincie. Het is duidelijk dat de infrastructuren voor HKO’s en KMO’s voor heel wat projectleiders een eenvoudige, snelle oplossing bieden voor een lagere kostprijs.
Uit dit record spreekt dat de vestiging van nieuwe bedrijven en starters in de provincie Namen goed draait. Ze trekken er partij van aangepaste ruimtes, maar ook van begeleiding van professionele en ervaren adviseurs om dat extra duwtje in de rug te geven dat soms erg nuttig is voor deze projecten van ondernemers.
Overal op het grondgebied beslisten deze HKO’s en KMO’s om hun project op de sporen te zetten.

GEVARIEERDE SECTOREN

We vertellen u geleidelijk meer over deze nieuwe activiteiten.
We kunnen onder meer al enkele bedrijven noemen in de digitale sector, zoals Digiwall, dat actief is in de digitale transformatie.
Maar ook milieu- en studiebureaus, zoals Solor, dat gespecialiseerd is in bodem- en percolatieproeven.
Uiteraard maakt voeding deel uit van de gebieden waarvoor het BEP de meeste tekens van belangstelling noteert (gezonde eiwitrijke snacks, snoepgoed, …).
Er zit zelfs een Zwitsers bedrijf tussen, Medidee, het resultaat van een ontmoeting tijdens een prospectiemissie van het BEP vorig jaar. Dit levert diensten in elke fase van de ontwikkeling van een product, van het basisidee voor het project tot de certificering of de reglementaire vergunning. Met sites in Zwitserland, Duitsland, Denemarken, België en de Verenigde Staten, is dit een wereldwijde leverancier van diensten aan bedrijven van alle formaten, van universitaire start-ups tot grote groepen.

EN U?

U zoekt lokalen om van start te gaan: ga naar https://www.bep-entreprises.be/batimentterrain/locations/ om al een eerste keuze te maken (kantoren in Ciney en in Sambreville, klein laboratorium in Crealys, doorgangsgebouwen van Celles en Beauraing, …).

 

 

contact ons

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.