Nieuws

FYTOFEND PRODUCEERT ZIJN BIOPESTICIDEN IN CREALYS®

Er werd een nieuwe stap gezet in de samenwerking van meer dan 10 jaar tussen het BEP en Fytofend: deze oude spin-off van de Universiteit van Namen nam onlangs zijn intrek in zijn nagelnieuwe gebouwen in Crealys®.

EEN BIOPESTICIDE DAT MET ZIJN TIJD MEEGAAT

Fytofend is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bescherming van planten door elicitoren (natuurlijke stimuli voor de plantenverdediging). Het produceert en commercialiseert, via verdelers, deze natuurlijke producten die een alternatief bieden voor de momenteel gebruikte pesticiden. Met specifieke producten voor elke teelt (zoals appels, aardbeien, druiven, bananen, tulpen), beschikken de landbouwers over een oplossing die hun teelten beter beschermt en tegelijk goed is voor de gezondheid van de consument en voor het milieu.

AANKOOP VAN EEN TERREIN IN CREALYS®

Vijf jaar lang huisde Fytofend in kantoren en ateliers in Regain (doorgangsgebouw op lage energie in Crealys®), om in april 2019 te verhuizen naar een nieuw gebouw, ook weer in Crealys®, het wetenschapspark van het BEP.

Het BEP begeleidde Fytofend tijdens zijn hele installatieproces:

  • Bedrijfsplan en bepaling van de behoeften;
  • Financiële opbouw en zoektocht naar financieringen;
  • Contacten met verschillende economische actoren, waaronder Namur Invest;
  • Begeleiding bij de vestiging.

LANGDURIGE SAMENWERKING

De samenwerking tussen Fytofend en het BEP begon al in 2009. Toen was Fytofend een spin-off van de Universiteit van Namen. Het bedrijf kon partij trekken van begeleiding door het BEP voor de opmaak van zijn financieel plan. Vervolgens nam het deel aan het NEC (Namur Entrepreneurship Center), het programma voor begeleiding en opleiding van initiatiefnemers van projecten en nieuwe ondernemers.

Raffael Buonatesta, CEO van Fytofend, bleef gericht een beroep doen op het BEP, voor advies, begeleiding om investeringshulp te krijgen, zoals voor de vertaling van technische documenten zodra het bedrijf naar andere landen ging exporteren.

TWEE ALFERS

Fytofend was trouwens ook twee keer laureaat van de Alfers:

Prijs van de verantwoordelijke onderneming in 2010

Prijs van de innovatieve onderneming in 2016

GETUIGENIS VAN RAFFAEL BUONATESTA

Meer informatie

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.