Nieuws

In Namen gaan we samen de digitale uitdagingen aan!

TRAKK-Visuel

De Universiteit van Namen kent een exponentiële groei, zowel in aantal studenten, vaak ook uit het buitenland, jongeren en volwassenen, maar ook qua diensten en infrastructuren die beschikbaar zijn voor de bedrijven en voor de maatschappij. Ze past de regel van de 3 A’s toe: Accueil, Attractivité, Agilité (onthaal, aantrekkelijkheid, wendbaarheid).
De digitale sector is zonder enige twijfel het beste bewijs van deze inzet en is geënt op haar zeer geavanceerde competenties.

“Want intelligentie is collectief”,

Rector Naji Habra (tijdens de Doctor Honoris Causa plechtigheid 2018)

Het NADI, WASDA?

Het NADI is een interdisciplinair onderzoekscentrum dat zich toelegt op de digitale technologie. Het is vooral gespecialiseerd in artificiële intelligentie, big data, gigantische gegevensbanken, collaboratieve economie, innovatie en diensten, veiligheid en privacy, software en systemen, technologie en maatschappij, intelligente steden, … en bestudeert natuurlijk ook hoe al deze onderwerpen de ontwikkeling van andere sectoren kan ondersteunen, de medische bijvoorbeeld.

De UNamur was baanbrekend in de informaticawetenschappen met de oprichting in 1970 van de eerste faculteit informatica in Europa. Het Namur Digital Institute, dat meer dan 150 onderzoekers van de UNamur verenigt, werd officieel ingehuldigd op 23 oktober 2018.

NADI-NIEUWS

https://nadi.unamur.be/conferences

HET BEP EN TRAKK IN ZEE MET DE UNamur

TRAKK zelf wordt momenteel omgevormd om over ongeveer een jaar die creatieve hub van formaat te zijn die klaar is voor alle projecten, mensen en organisaties uit de kunstwereld, de ondernemerswereld, de wetenschap en de nieuwe technologieën.

Maar bekijk eerder DEZE video!

 

En op 29 november organiseerden de partners samen de tweede editie van de Mind&Market Namur. Dit evenement was een heuse voltreffer en bracht meer dan 250 deelnemers bijeen, projectleiders en ondernemers met een zelfde doel: het eigen innovatief project toetsen aan de markt om het concreet te kunnen uitvoeren. Zes laureaten kregen zeer interessante prijzen.

Maar bekijk het allemaal eerder IN BEELDEN.

de UNamur nodigt u uit!

Naast de workshops van TRAKK loopt er ook een programma van geregelde activiteiten onder de naam DiNam’IC. Het is bedoeld als koppelteken tussen de wereld van het onderzoek, de bedrijven, de verenigingen, de cultuur en de overheid, meer bepaald in het Naamse ecosysteem.

DiNam’IC belicht thema’s als:

– de tools van de Business Intelligence om verandering in bedrijven te stimuleren en goede banen te leiden;

– een jonge vrouw in de wereld van de digitale startups – Ervaring delen.

De planning van DiNam’IC staat ONLINE.

 

Bij TRAKK en DiNam’IC liepen er in oktober en november nog andere activiteiten, zoals:

11/10: TRAKK – Innov&vous: Hoe verandering aanpakken in een bedrijf?

18/10: TRAKK – Boost uw verkoop door in te zetten op de klantervaring. info

25/10: TRAKK – Innov&vous: Wendbare teams, eerste stappen, zich inspireren op bevrijde organisaties info

26-28/10: Hackathon Smart Rurality 🌳

Het hele weekend lang werkten teams innovatieve ideeën en oplossingen uit om het leven en de connectiviteit in een landelijke omgeving te verbeteren, tijdens de  Hackathon die georganiseerd werd door CSLabs en de UNamur. 💻📲

info via Facebook

Resultaten van de Hackathon, samengevat door Regional IT: oplossingen voor dorpen tegen verspilling, voor plattelandsartsen en voor het waterbehoud.

15/11/2018: TRAKK – Kwaliteit van de lucht en Arduino: een IOT & Smartcity workshop.

info EN INSCHRIJVING

een universiteit die volop boomt

De UNamur beschikt over elf onderzoeksinstituten en acht platformen voor innovatieve bedrijven.
De Universiteit van Namen kent een exponentiële groei, zowel in aantal studenten, vaak ook uit het buitenland, jongeren en volwassenen, maar ook qua diensten en infrastructuren die beschikbaar zijn voor de bedrijven en voor de maatschappij. Ze past de regel van de 3 A’s toe: Accueil – Attractivité – Agilité (onthaal, aantrekkelijkheid, wendbaarheid).

De digitale sector is zonder enige twijfel het beste bewijs van deze inzet en is geënt op haar zeer geavanceerde competenties.

Bekijk de Reportage op Canal C.

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.