Nieuws

Weer een primeur voor Crealys®

Fri-Pharma et GSK

ENERGIEPRODUCTIE IN BEDRIJVENPARKEN

In Vlaanderen komt een dergelijke installatie geregeld voor, maar in Wallonië zijn momenteel maar weinig windmolens te vinden. Door aanpassingen aan de decreten en sterke steun van het Gewest, evolueert deze situatie ietwat. Zo kon EDF Luminus zijn eerste windmolen in Wallonië bouwen, namelijk op het terrein van Fri-Pharma in het bedrijvenpark Crealys®.

Willy Borsus, Minister-President van Wallonië, en Jean-Luc Crucke, Waals Minister van Energie, hulden de windmolen op 25 oktober in, in aanwezigheid van hooggeplaatste vertegenwoordigers van de bedrijven.

Project voor hernieuwbare energie in Crealys®

Fri-Pharma EN GSK, in partnerschap met EDF Luminus

Deze windmolen staat op een zeer gevoelige site en zal zorgen voor een ruime bevoorrading, die de energieveiligheid van de activiteiten zal garanderen en tegelijk het milieu zal beschermen. Hij zal zowat 5 miljoen kWh produceren en 66% van de energie wordt lokaal verbruikt.

De infrastructuren worden inderdaad geëxploiteerd om de producten met hoge toegevoegde waarde van GSK te bewaren en daarna wereldwijd te verdelen. De vaccins van de Groep komen trouwens grotendeels van dit centrum.

 

Meer info: BELGA-ARTIKEL IN DETAIL

 

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.