Nieuws

JAMAR, een familiebedrijf met meer dan 100 jaar op de teller

IMG_9402

Een korte geschiedenis…

Jamar werd opgericht in Namen aan het eind van de 19e eeuw door Charles Jamar, een schrijnwerker en timmerman die ook eigenaar was van een houtzagerij in Frankrijk. Aanvankelijk was het bedrijf gespecialiseerd in gewapend beton en stabiliteitswerken en produceerde het militaire bouwwerken, spoorwegen van gewapend beton en betonnen voorzieningen.

In 1918 namen zijn zonen – Charles en Gaston Jamar – het bedrijf over en bouwden ze de activiteiten in gewapend beton verder uit. In 1925 begon het bedrijf betonblokken te produceren en breidde het zijn activiteiten uit met metselwerk.

In 1965 werd de officiële firma ‘Ch. Jamar et Fils sprl’ opgericht. Charles en Georges Jamar, de zonen van Gaston, namen het roer over en breidden de activiteiten uit met restauratie-, transformatie-, steenhouw- en metselprojecten.

In 1989 nam Michel Jamar, de zoon van Charles, het bedrijf over en hij breidde de activiteiten verder uit met algemene aannemingswerken. In 1998 werkte het bedrijf een aantal grote projecten af, waaronder de renovatie van zijn hoofdzetel en 1999 was het jaar waarin Jamar zijn ISO 9001-certificaat behaalde.

In 2002 nam Frédéric Jamar de teugels over, waarna ook grotere en luxueuzere projecten buiten Namen werden verwezenlijkt.

De activiteiten van de groep

Gaandeweg breidde Jamar zijn activiteiten uit met maatschrijnwerk en dakbedekking, waarvoor het respectievelijk in 2008 en 2020 de officiële goedkeuringen kreeg. Daarnaast past het bedrijf ook energiebeheerpraktijken toe en is het lid van de cluster CAP 2020, die het energieverbruik in de bouwsector wil terugdrijven.

Sinds 2020 biedt het bedrijf een volledige waaier aan bouwdiensten, van metselwerk tot dakbedekking en schrijnwerk. Er wordt sterk ingezet op kwaliteit en innovatie.

Jamar is ook een partnerschap aangegaan met Menuiserie de la Meuse, waarvan de zaakvoerder tevens bestuurder is van Jamar. Dergelijke lokale partnerschappen zijn cruciaal voor bedrijven om constant te blijven evolueren en om de activiteiten van kmo’s op het grondgebied te verankeren.

Wat brengt 2023?

Zoals gezegd heeft JAMAR onlangs zijn faciliteiten op Créalys uitgebreid met een showroom voor zijn nieuwe filiaal van inbouwkeukens en meubels op maat. Dat gebeurde in samenwerking met de gerenommeerde Duitse groep Siematic, waarvan ook een vertegenwoordiger aanwezig was bij de inhuldiging afgelopen september. Naast zijn lokale verankering creëert JAMAR dus ook internationale synergieën om zijn ambities waar te maken.

Dit was ook de ideale gelegenheid om het industriële gebouw, dat in 2010 werd aangekocht, in een nieuw jasje te steken. Het resultaat is een aangename omkadering die de kwaliteit weerspiegelt die als rode draad doorheen alle projecten van Jamar loopt.

Het bedrijf heeft momenteel 22 mensen in dienst.

Het BEP als facilitator

Om de groei van bedrijven in Namen te ondersteunen, heeft het BEP ook hier bemiddeld in de technische en administratieve stappen die gezet moesten worden voor deze uitbreiding. De teams van het BEP blijven nauw betrokken tijdens het volledige traject van de ondernemers.

Overweegt u om uw bedrijf in de provincie Namen te vestigen op een van de bedrijvenparken van het BEP?

 

WIJ HELPEN U HET IDEALE TERREIN TE VINDEN

 

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.