Nieuws

VESALE PHARMA EEN STAP DICHTER BIJ INTERNATIONALISERING

VESALE-PHARMA-Jehan-LIENART-1_content-picture_610_610

Een nieuw contract voor de verre uitvoer

In februari dit jaar nam VESALE Pharma deel aan de Belgische prinselijke missie naar Mexico. Toen werd een vijfjarencontract van 4 miljoen € getekend met Grin Laboratorios, voor de distributie van Bacilac Instant, dat tot de bekendste producten van het bedrijf behoort.

Het bedrijf opende trouwens onlangs ook al een entiteit in Texas, een joint venture met privépartners.

Een Naams bedrijf met faam

Het bedrijf is gevestigd in Noville-sur-Mehaigne/Eghezée en startte aanvankelijk met activiteiten in de medische afvaardiging. Vandaag voert het onderzoek en innoveert het in probiotica. Als baanbreker op die gebieden sinds 2008 is Vésale Pharma nu houder van zes wereldwijde patenten, onder meer voor het Intelicaps®-systeem voor de micro-omhulling van probiotica. Elk jaar besteedt de onderneming meer dan 23% van haar omzet aan R&D. Ze heeft vandaag 46 mensen in dienst en is nog steeds een pionier in deze sector. De producten van Vésale Pharma worden nu verkocht in een twintigtal landen in de wereld.

Nog een prachtig voorbeeld van hoe Wallonië uitmunt in deze sterk groeiende domeinen.

Een concentratie van grote actoren in Namen

De bio-industrie is duidelijk een kernsector in Namen. Vanuit de universitaire site van Luik in Gembloux ontstonden al tal van spin-offs. Daarvan getuigen THT, Artechno, FPP, Waldry Process, THProd, … maar ook Pharma Manufacturing, Biolife, … bijvoorbeeld.

U wil graag in dit ecosysteem stappen? Contacteer het BEP om erover te praten.

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.