Nieuws

 • (FR) A la recherche de bâtiments mixtes sur Crealys?

  (FR) Ce 14 septembre a démarré le chantier de construction d'un tout nouveau complexe mixte de halls et de bureaux destinés à accueillir des entreprises innovantes ne souhaitant pas consacrer du temps à la conception et au développement d'une infrastructure spécifique et plutôt s'appuyer sur des promoteurs dont c'est le métier.

  Lees meer
 • (FR) ROMBOUTS S'INSTALLE À MECALYS

  (FR) Encore une nouvelle implantation à Mecalys: les Cafés Rombouts finalisent actuellement leur chantier de construction d'un centre logistique pour ses clients de l’HoReCa, sur la commune de Fernelmont. L'entreprise a bénéficié du service personnalisé du BEP depuis le choix du parc où développer son activité, jusqu’aux contacts avec les gestionnaires d’impétrants pour faciliter les démarches administratives.

  Lees meer
 • (FR) Fernelmont: une usine 4.0 pour les blocs de chanvre d'IsoHemp

  (FR) Premier acteur national dans la production de blocs isolants à base de béton de chanvre, IsoHemp (Fernelmont/Namur) propose un produit innovant et de haute qualité de par sa préfabrication industrielle et ses caractéristiques respectueuses de l'environnement. L'entreprise investit actuellement dans une nouvelle usine qui verra le jour en 2021, basée sur les principes de l'industrie 4.0 : capteurs, ERP, robots et cobots.

  Lees meer
 • DE CLUSTER ECO-CONSTRUCTION BINNENKORT IN ECOLYS®

  De Cluster Eco-construction, de Waalse organisatie rond milieuvriendelijk bouwen, vestigt binnenkort haar nieuwe administratieve zetel in het bedrijvenpark Ecolys®. Momenteel loopt de fabricage van het prototype in de werkplaatsen van het houtskeletbouwbedrijf Mobic. De bouwtechniek en de materialen zullen allemaal milieuvriendelijk zijn, dankzij een met stro geïsoleerde houtstructuur.

  Lees meer
 • AFSTAND HOUDEN DANKZIJ EEN NAAMS BEDRIJF

  CGEOS Creative Geosensing BVBA, een Naams bedrijf met unieke deskundigheid in geometrische, topografische en industriële metingen, maar ook op het stuk van indoor plaatsbepaling, biedt ons deze oplossing: een UWB-tag op een armband, met voeding van een ingebouwde batterij die lang meegaat (12 uur). Dit partnerschap werd gesloten tussen CGEOS Creative Geosensing BVBA en Nanjing Woxu Wireless, om deze intelligente armband uit te werken, de vrucht van samenwerking tussen deze twee provincies.

  Lees meer
 • EEN TOEKOMSTIGE INNOVATIEWIJK IN SALZINNES

  BEP Expansion Economique kocht onlangs vier gebouwen die de Provincie Namen te koop stelde. Ze liggen vlak bij de creatieve hub TRAKK en zullen het met hun extra 6300m² mogelijk maken om een heuse innovatiewijk te ontwikkelen. Op de site is een gemengd project gepland van voornamelijk kantoren, maar ook woongelegenheid, vergaderzalen, parkeerplaatsen en gezellige ontmoetingsruimtes, in een publiek-privaat partnerschap en voor een welbepaalde doelgroep, in een koppeling van jeugd en creativiteit.

  Lees meer
 • Dwelling is coming...

  Dwelling vestigt zich in Mecalys. Dit bedrijf bouwt passiefhuizen en sleutelklare villa's uit massief hout, in een modern ontwerp. Het past Cross Laminated Timber (CLT of kruislaaghout) toe, een natuurlijk bouwsysteem van tegen elkaar gelijmde houtlagen dat het onder meer mogelijk maakt om vlotjes de normen voor passiefwoningen of nulenergiehuizen te halen. Alweer een mooi project om op de kroon van het Ardense park te steken.

  Lees meer
 • Chimsco neemt zijn intrek op een nieuwe site van 2,6 hectare

  Het bedrijf Chimsco, dat gespecialiseerd is in houtskeletbouw en -gebinten, nam onlangs zijn intrek op de vroegere site van het bedrijf Thiran, in het bedrijvenpark van Achêne. Een mooi succesverhaal voor de onderneming!

  Lees meer