Nieuws

 • Een Waalse oplossing om grote hoeveelheden mondmaskers te ontsmetten

  Twee Waalse bedrijven, SalamanderU en Solidfog, werkten samen een systeem uit om mondmaskers te steriliseren en te ontsmetten, door de verneveling van waterstofperoxide. In zes uur kunnen tot 350 FFP2- of FFP3-maskers tegelijk gemaakt worden.

  Lees meer
 • Een ruimte om uw lokale producties in de kijker te zetten?

  U bent een kleine ambachtswerker in de voedingsmiddelensector, die voor de korte keten kiest en u zoekt een productieruimte tegen interessante voorwaarden? De korte-ketenfabriek La Fabrique Circuit Court biedt u de oplossing aan!

  Lees meer
 • Namenaren strijden tegen het coronavirus!

  De competenties in de Provincie Namen op het gebied van biotechnologie en medische diagnose staan volop in de kijker: universitaire laboratoria en technologische bedrijven bundelen de krachten om snel oplossingen uit te werken om het coronavirus te bestrijden.

  Lees meer
 • HEEFT HET CORONAVIRUS IMPACT OP UW ZAKEN?

  Om het hoofd te bieden aan de gezondheidscrisis van COVID-19 staat het BEP paraat voor de Naamse bedrijven, om samen te bekijken hoe ze hun moeilijkheden kunnen oplossen en welke lokale samenwerking mogelijk is op korte en langere termijn. "Waals kopen" en een meer veerkrachtige economie uitbouwen, daar kan het BEP u bij helpen.

  Lees meer
 • 2019: EEN HISTORISCH JAAR VOOR DE ONTHAALINFRASTRUCTUREN VOOR BEDRIJVEN IN DE PROVINCIE NAMEN

  2019 was een recordjaar voor BEP Expansion économique, met de beste resultaten van de voorbije tien jaar op het vlak van nieuwe vestigingen in de parken, het aantal jobs dat ze meebrengen, gekochte oppervlaktes en ook investeringen in de projecten die concreet vorm kregen.

  Lees meer
 • KANTOREN EN EEN PROEFPLAN OM UW ACTIVITEIT OP TE STARTEN

  Het BEP beheert tijdelijke bedrijfsruimtes voor jonge bedrijven die hun activiteiten opzetten. Het gaat om moduleerbare kantoren en ateliers. U wil de sprong wagen? Bekijk wat wij u kunnen bieden.

  Lees meer
 • GRAMITHERM® KIEST SAMBREVILLE (NAMEN) VOOR DE OPRICHTING VAN ZIJN PRODUCTIE-UNIT

  CLEAN INSULATING TECHNOLOGIEËN (CIT, Lausanne - Zwitserland) en regionaal fonds INVESTSUD beperkt bedrijf en NAMUR INVEST zet een partij in een industriële gezamenlijke onderneming in de Provincie van Namen (België): De beperkte onderneming van GRAMITHERM Europa. Deze eerste dochteronderneming van CIT zal zich toeleggen op de productie en distributie voor Europa van GRAMITHERM ®, een nieuwe generatie natuurlijke isolatiepanelen met gras.

  Lees meer
 • EEN NIEUWE INVESTEERDER IN ECOLYS: VERS, DAT IS SUD-FRESH

  Enkele weken geleden liepen nieuwe werken in Ecolys af: het bedrijf Sud-Fresh, dat gespecialiseerd is in de logistiek van voedingsproducten op gecontroleerde temperatuur, vers en diepvries, vestigde er zijn logistiek centrum voor Wallonië, op een oppervlakte van meer dan 5000 m². Daar horen 70 arbeidsplaatsen bij. Massastromen maken het mogelijk om bijkomende verplaatsingen te vermijden. Het bedrijf draagt sinds 2013 het keurmerk 'Lean & Green' en kreeg in 2019 zijn eerste Lean & Green Ster.

  Lees meer