Nieuws

 • Achtste editie van het KIKK Festival: 25.000 bezoekers in Namen!

  Het populair en internationaal succes van het KIKK festival neemt jaar na jaar toe en deze achtste editie was werkelijk een topper. Dat geldt zowel voor het aantal deelnemers (25.000 personen) als voor de lezingen, de voorstelling van de technologieën, de zakelijke afspraken, enz. Ook de openstelling voor het grote publiek was een schot in de roos met KIKK in Town, dat de stad Namen vier dagen lang deed bruisen. Digitaal Wallonië, dat is in Namen te doen!

  Lees meer
 • Weer een primeur voor Crealys®

  Willy Borsus, Minister-President van Wallonië, en Jean-Luc Crucke, Waals Minister van Energie, huldigden de eerste windmolen van EDF Luminus in een Waals bedrijvenpark in. Het gaat om een molen op het terrein van Fri-Pharma in Crealys®, die het belangrijkste logistiek vaccincentrum van GSK moet aandrijven.

  Lees meer
 • In Namen gaan we samen de digitale uitdagingen aan!

  In het kader van de Naamse creatieve hub TRAKK, het KIKK Festival (van 1 tot 4 november 2018) en ruimer nog, de kansen die de digitale wereld biedt, stelt de UNamur zich open op en toont zich volop bereid om samen te werken met de economische actoren. De universiteit organiseert trouwens een reeks inspirerende lezingen. Kom er zeker uw voordeel mee doen!

  Lees meer
 • Silver Economy in Wallonië: een balans

  Het BEP bouwt een nieuw bedrijvenpark uit op 13 hectare in Bouge. De keuze viel op het thema van de gezondheid, en meer bepaald producten en diensten die inspelen op de vergrijzing van de bevolking (zilveren economie).

  Lees meer
 • Nieuwe bedrijven in het @trium van Crealys®. Kom er ook bij!

  De bedrijven Stratenet, Poush en U, die actief zijn in de digitale sector, betrekken lokalen in het gebouw @trium van het wetenschapspark Crealys.

  Lees meer
 • Start van de bouw van TRAKK, de Naamse creatieve hub

  Op vrijdag 6 juli gaf het BEP officieel de aanzet tot de renovatiewerken in de oude sporthal van de UNamur, die wordt omgebouwd tot een creatieve hub onder de naam TRAKK.

  Lees meer
 • TERRA: een onderzoekscentrum voor de landbouw van de toekomst in Gembloux

  Het gloednieuw internationaal onderzoekscentrum Terra werd onlangs ingehuldigd in Gembloux. Deze spitstechnologische infrastructuur is uniek in België en legt zich toe op onderzoek in biologische engineering op het gebied van voedingsindustrie, landbouw, biotechnologie, milieu en bosbouw.

  Lees meer
 • Medinbio, een Naams bedrijf, krijgt de Marianne de Cristal 2018

  De ‘Marianne de Cristal’ prijs werd op 16 mei 2018 uitgereikt aan Medinbio, een Naamse onderneming die gevestigd is in het bedrijvenpark Crealys®.

  Lees meer