Nieuws

Medinbio, een Naams bedrijf, krijgt de Marianne de Cristal 2018

mariannecristal2018-300x111

De ‘Marianne de Cristal’ prijs werd op 16 mei 2018 uitgereikt aan Medinbio, een Naamse onderneming.

De Marianne de Cristal prijs

De Marianne de Cristal is een prestigieuze economische prijs, die elk jaar wordt toegekend door een onafhankelijke jury van prominenten uit de Frans-Waalse economische, politieke en culturele wereld (BEP, Awex, Kamer van Koophandel en Industrie (CCI), Business France, …). Hij gaat telkens naar een bedrijf dat in het bijzonder zijn handelsverkeer met Frankrijk uitbouwde.

Het bedrijf moet gevestigd zijn in Wallonië, 5 tot 250 mensen in dienst hebben en activiteiten uitoefenen in productie, distributie, diensten.

De vijf selectiecriteria zijn: financiële gezondheid, omvang van de economische uitwisselingen met Frankrijk, ontwikkelingsprojecten, communicatie-aspecten, innovatief en verantwoordelijk karakter.

De Marianne de Cristal is voor de gelukkige winnaar de kans om nog meer faam te maken en meer zichtbaarheid te krijgen en ook om zijn netwerk uit te breiden.

De kandidaten van dit jaar

Dit evenement wordt georganiseerd door de CCI France Belgique. Dit jaar vond de gala-avond plaats in de Spiroudôme van Charleroi. Tien kandidaten dongen mee: Almadius, Bionutrics, Eloy Water, Medinbio, Medixbel, Natur Inov, Pépinières Rigaux, Sans Frontière, Tilman en Veran Classic.

De laureaat van 2018: Medinbio

Medinbio is een Naams bedrijf dat samen met partners uit de agro-industrie plantaardige kanalen zonder synthese-pesticiden aanlegt. Dit nieuwe gezonde en productieve landbouwmodel is mogelijk dankzij een innovatieve methode: de systeemaanpak, waarin Medinbio baanbrekend en leider is.

Medinbio is gevestigd in het wetenschapspark Crealys® in Gembloux. Het bedrijf wil de beste producten die er op de markt te vinden zijn, verbinden met de innovaties uit zijn eigen ontwikkelingen, om zo de beperkende factoren weg te werken en tot PESTICIDEVRIJE TEELTEN te komen. Medinbio biedt een ruim gamma natuurlijke producten aan voor de bescherming van planten, en natuurlijke werkstoffen die als biostimulerende middelen kunnen gebruikt worden door professionele landbouwers en tuinbouwers die zo weinig mogelijk of zelfs helemaal geen chemische pesticiden willen toepassen.

 Medinbio in de export

95% van de activiteit van Medinbio bestaat uit export, en met name naar Frankrijk.

Het bedrijf heeft onderzoekscontracten met Franse competitiviteitspolen en grote groepen.

Het kon partij trekken van de hulp van het Enterprise Europe Network (EEN), om zo in contact te komen met buitenlandse kopers.

Meer informatie

Charlotte Bouillet – 081/71.71.40 – cbo@bep.be

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.