Nieuws

GLUTTON®, EEN AFVALZUIGER VAN DE NIEUWE GENERATIE EN INVESTERINGEN IN MECALYS®

glutton-electric

Christian Lange, oprichter van Lange Christian N.V., ontwierp de zuiger voor stedelijk afval al in 1994, als oplossing om steden net te houden.

Omdat het bedrijf groeit en groeit, verhuist het in 2007 naar nieuwe ruimtes in Sclayn, kwestie van te kunnen voldoen aan de toenemende vraag. De ‘industriemarkt’ breidt uit, met de Glutton® Electric om ook binnen in gebouwen afval te zuigen.

Vandaag ziet een nieuwe generatie zuigers het levenslicht, met de 100% elektrische Glutton® Zen, om te beantwoorden aan de behoeften van de vele klanten.

Glutton® in cijfers, dat is:

  • meer dan 5000 steden die al uitgerust zijn, een aanwezigheid in meer dan 60 landen en op vijf continenten,
  • zowat 200 leveranciers, 90 onderaannemers, 60 personeelsleden, waaronder een R&D-cel van niet minder dan 9 ingenieurs …

Lange Christian N.V. investeert in het bedrijvenpark Mecalys® in Andenne, dat specifiek toegespitst is op industriële processen. De eerste spadesteek werd gegeven op 21 augustus 2017.

Lange Christian N.V. koopt als eerste bedrijf grond in Mecalys®

De bouwwerken voor de nieuwe exploitatiezetel van Lange Christian N.V. in Mecalys® zijn onlangs gestart. Dit bedrijvenpark is toegespitst op industriële processen. Het was Christian Lange, CEO van het bedrijf, zelf die op 21 augustus dit jaar de eerste schop in de grond stak. Het bedrijf kreeg op 11 oktober ook het bezoek van de Finse ambassadeur: http://www.bep-entreprises.be/actualites/visite-de-lambassadeur-de-finlande-chez-glutton/

Glutton®: doorlopende groie sinds 20 jaar

Lange Christian N.V. is het bedrijf dat de stedelijke afvalzuiger Glutton® ontwierp. En dat bedrijf blijft nu al zowat twintig jaar groeien. De Glutton® zuigers worden trouwens ingezet om meer dan 5.000 steden wereldwijd schoon te houden.

Niet alleen stijgen de verkoopcijfers voortdurend, maar eind juni werd ook een nieuwe veger op vier wielen op de markt gebracht, waarvan de CEO van het bedrijf de assemblage en fabricage in Wallonië wil houden. Daarom ging Lange Christian N.V. op zoek naar een nieuwe locatie voor haar exploitatiezetel. Daarnaast hoopt het bedrijf in drie jaar tijd een honderdtal mensen te kunnen aanwerven.

Grond in Mecalys®

De firma kocht een terrein van twee hectare in het bedrijvenpark Mecalys®, dat zich toelegt op industriële processen en gespreid ligt over de gemeenten Andenne en Fernelmont. Er komt een gloednieuw gebouw met:

  • een industriehal van 5.400 m², voor de assemblage en de logistiek van de producten en het R&D-laboratorium;
  • 1.200 m² kantoren voor de medewerkers, maar ook vergaderzalen.

Lange Christian N.V. zal er vanaf eind 2018 haar klanten uit de hele wereld onthalen en wil van dit gebouw dus een heus visitekaartje maken, onder meer door de grote aandacht die de firma besteedt aan de aspecten milieu en duurzaamheid.

Stedelijke Afvalzuiger

De Glutton® afvalzuiger is een zeer makkelijk hanteerbaar mobiel apparaat dat alle afval kan opzuigen dat door een slang met een diameter van 125 mm gaat. Zijn ‘grote broer’, de Glutton® Zen, die sinds juni op de markt is, is een 100% elektrische veegmachine op vier wielen.

Glutton® in cijfers

  • aanwezig in meer dan 60 landen
  • 200 leveranciers
  • 90 onderaannemers
  • meer dan 10.000 technische plannen sinds het begin en de levering van de eerste machine zowat twintig jaar geleden
  • 60 personeelsleden
  • een R&D-cel van 9 ingenieurs.

Mecalys®

Het KMO-park Mecalys® is vooral bedoeld voor bedrijven die actief zijn in serieproductie, de ontwikkeling van machines, automatisering, robotica, elektronica, mechatronica, engineering, ontwerpen, prototypering, R&D,… maar ook voor ondernemingen die diensten verlenen aan de sector, zoals gespecialiseerde studiebureaus in industriële montage of in weerstandsberekening, stabiliteit, maintenance … en middelgrote logistieke centra.

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.