Nieuws

Full-Life Technologies geeft nucleaire geneeskunde een boost in het gezondheidsecosysteem van Namen

Capture d'écran 2024-01-09 134006

Een plechtigheid ter ere van de lancering

Op 8 december kondigde Full-Life Technologies aan dat het een nieuwe productiefaciliteit zal bouwen om zijn complete radiofarmaceutische oplossing te versterken. 

Full-Life Technologies (‘Full-Life’) is een volledig geïntegreerd bedrijf dat wereldwijd actief is in radiotherapie. Onlangs vond een plechtige eerstesteenlegging plaats in Gembloux ter ere van zijn nieuwe GMP-conforme productiefaciliteit voor radiofarmaceutica in België. Met die strategische investering wil Full-Life zijn end-to-endoplossing verbeteren door zijn radiofarmaceutische productiecapaciteit te versterken in een belangrijke logistieke hub. Zo kan het bedrijf nog sneller leveren aan patiënten wereldwijd. 

“Vandaag is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Full-Life als een geïntegreerd radiofarmaceutisch bedrijf. Dit bevestigt onze toewijding aan uitmuntendheid en innovatie in radiotherapie,” aldus Philippe van Put, CEO van Full-Life Technologies Europe. „Een efficiënte productie en een goed beheer van de toeleveringsketen zijn cruciaal voor de ontwikkeling en commercialisering van radiofarmaceutica. Met deze faciliteit zorgen we voor een betrouwbare toeleveringsketen voor de klinische ontwikkeling. Gembloux biedt heel wat voordelen, met zijn ideale ligging in het hart van de Europese innovatiecorridor voor biotech, zijn rijkdom aan professioneel talent en expertise en zijn sterke logistieke netwerk.”

De heer van Put voegt hier nog het volgende aan toe: “We willen graag de overheid van het Waalse gewest en de lokale autoriteiten bedanken voor hun partnerschap en hun steun. Zo creëren ze een omgeving waarin de radiofarmaceutische industrie kan floreren.”

Het project

Full-Life is actief in radiofarmaceutica. Dat zijn stoffen die gebruikt worden om gezondheidsproblemen te diagnosticeren en/of te behandelen, voornamelijk in de oncologie en voor therapeutische doeleinden (verschillende soorten kanker).

Er worden twee componenten gecombineerd:

  • Een biologische vector die zich specifiek vasthecht aan bepaalde soorten cellen (kankercellen, een ontstoken plek, een plek die glucose verbruikt, enz.);
  • Een radio-isotoop, die kan worden gebruikt:
    • In de diagnostiek, om de plek te lokaliseren waar de vector zich al dan niet vasthecht;
    • In de therapie, om pathogene cellen zeer lokaal te vernietigen.

Deze producten worden voornamelijk gebruikt op afdelingen voor nucleaire geneeskunde.

De hypermoderne faciliteit van 4000 m² zal gebruikt worden als productiecentrum voor Full-Life en is duurzaam ontworpen met systemen voor een optimale automatisering en kwaliteitsgarantie. Controle en betrouwbaarheid van de toeleveringsketen staan centraal in de activiteiten van het bedrijf, naast rentabiliteit. De faciliteit zal een terrein van 17.000 m² beslaan en is speciaal ontworpen om een breed scala aan radiofarmaceutica te produceren.

Een uniek netwerk van experts

De eerstesteenlegging werd bijgewoond door experts uit de industrie, gezondheidswerkers, bekende namen uit de federale, Waalse en Naamse gemeenschap en belangrijke investeerders. Ze kwamen samen om dit grote project van Full-Life in Gembloux te vieren als een belangrijke mijlpaal in het parcours van het bedrijf. 

Ook de Chinese bestuurders van het bedrijf waren voor de gelegenheid naar Gembloux afgezakt. De CEO, Lanny Sun, bevestigde dat deze locatie niet toevallig was gekozen: “There was no other place!”. Hij onderstreepte de vele troeven van België en Wallonië op het vlak van biotech en internationale netwerken. België kan uiteraard ook bogen op een sterke geschiedenis in de nucleaire sector, met inbegrip van de medische sector.

Over Full-Life Technologies

Full-Life Technologies Limited (‘Full-Life’) is een volledig geïntegreerde wereldwijde speler in radiotherapie en heeft vestigingen in België, Duitsland en China. De groep organiseert de volledige waardeketen voor de R&D, de productie en de commercialisering van radiofarmaceutica om patiënten de meest doeltreffende klinische impact te bieden. Full-Life wil de fundamentele problemen van de radiofarmaceutica van vandaag oplossen dankzij innovatief onderzoek dat gericht is op de behandelingen van morgen.

Full-Life steunt op een team van dynamische ondernemers en wetenschappers die hun strepen hebben verdiend in de biowetenschappen en in het onderzoek naar en de klinische ontwikkeling van radio-isotopen. Het bedrijf stelt een twintigtal mensen te werk in België.

Full-Life-From Half-Life to Full-Life.

 

 

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.