Nieuws

Coris BioConcept viert zijn 20ste verjaardag en investeert in Crealys®

investissement_immobilier-667x287

20 jaar, dat moet gevierd!

We kondigden het bijna een jaar geleden al aan: het Naamse bedrijf Coris BioConcept organiseerde op 14 oktober een receptie voor zijn twintigste verjaardag. Het was een eenvoudige, oprechte en zelfs soms ontroerende plechtigheid, naar het beeld van grote baas Thierry Leclipteux. Ook van de partij waren Minister Eliane Tillieux van Werk en Opleiding, Sylvie Ponchaut, Wetenschappelijk directrice van de competiviteitspool BioWin, Renaud Degueldre, directeur-generaal van het BEP, het personeel, alle partners en vrienden van het bedrijf en natuurlijk zijn grootste, Italiaanse aandeelhouder.

De Directeur van Coris schetste kort de geschiedenis van het bedrijf, op een ludieke maar pragmatische toon. Hij beklemtoonde hoe moeilijk start-ups en KMO’s het hun hele leven lang  hebben om competitief en innovatief te blijven … maar ook hoeveel voldoening het schenkt als de doelen gehaald worden en in dit geval zelfs als het helpt om mensenlevens te redden.

Wat doet Coris?

Zijn activiteit bestaat in het uitwerken, produceren en commercialiseren van een gamma in-vitrodiagnosekits om virussen op te sporen die ademhalings- en spijsverteringsziektes veroorzaken bij de mens. Het bedrijf gebruikt daarvoor de technologie van de immunochromatografie en zijn R&D-afdeling blijft maar innoveren om nieuwe technieken te ontwikkelen, onder meer in het kader van projecten in partnerschap met BioWin, Europese financieringen van onderzoek en ontwikkeling, …

Coris BioConcept  is gevestigd in het wetenschapspark Crealys® en lanceerde onlangs nog twee concepten om het risico van infecties en de verspreiding van bacteriën te vermijden. Deze concepten zijn voorbehouden voor de beroeps van de gezondheidssector. De technologie werd onder meer samen met WOW Technology (Namen) ontwikkeld en moet het ziekenhuizen mogelijk maken om patiënten sneller te behandelen en de verbreiding van dodelijke bacteriën tegen te gaan.

TRAPIST is een platform waarvan de eerste tests ontwikkeld worden om bacteriën en hun weerstandsfactoren tegen antibiotica te identificeren in het geval van bloedvergiftiging.

RESIST is een gamma van TIC-producten (Treatment Innovation and Chemistry), dat uitgewerkt werd in het kader van de CWALity-programma’s van het Waals Gewest, in partnerschap met het laboratorium voor klinische biologie van het Dinant-Mont-Godinne ziekenhuis, voor het detecteren van de enterobacteriën die verantwoordelijk zijn voor de weerstand tegen antibiotica. Ze zijn even eenvoudig te gebruiken en geven de resultaten  even snel als zwangerschapstests.

Met zijn wereldwijd unieke tests beantwoordt Coris BioConcept aan een behoefte die nog niet ingevuld is door de laboratoria voor klinische microbiologie en werpt zich op als een grote speler in de diagnose van antibioticaresistentie.

Coris won ook de Alfers Grote Prijs in 2013 en kreeg financiering voor zijn partnerschap met het Massachusetts Life Science Institute, de eerste biotechnologische hub ter wereld, via BioWin, wat echt uitzonderlijk is!

http://www.biowin.org/Biowin/fr/news/226-biowin-et-le-mlsc-renouvellent-leur-collaboration.html#

Het bedrijf exporteert trouwens 65% van zijn productie en is internationaal sterk aanwezig, wat onder meer blijkt uit zijn deelname aan ExpoMedical 2016 in Buenos Aires, samen met het AWEX en 20 Waalse biomedisch-technologische bedrijven op de grootste nationale stand van de hele beurs. Tijdens de receptie met de Ambassadeurs van het merk Wallonia.be tekende het contracten met Colombia.

En nu?

Thierry Leclipteux maakte van de gelegenheid gebruik om zijn nieuw project voor te stellen. Het bedrijf wil investeren in Crealys® met de aankoop van een terrein en de bouw van een gloednieuwe infrastructuur die beantwoordt aan de nieuwe Europese en internationale normen. Zo kan de onderneming verder groeien. Moge ze ook nog meer nieuwe medewerkers aanwerven, naast de 30 die ze al in dienst heeft!

UNE QUESTION UNE DEMANDE ?
Contactez-nous !

Les champs marqués d'un * sont requis.